Tegnap volt egy rövid, de nagyon fontos vitánk a műsorban Vadai Ágnessel. Miközben természetesen nagyon sokban egyetértünk, felmerült egy alapvető kérdés, amit az ellenzék szerintem még nem gondolt át eléggé.

Pedig nagyon sürgősen át kellene gondolni és a jó választ megadni rá

A kérdés az, hogy el lehet-e érni ennél a kormánynál, hogy bármiben is meghátráljon?
Vadai képviselőtársam véleménye szerint a válasz: nem. De ez a válasz egy önmagát beteljesítő jóslat, hiszen ezzel megüzenjük a kormánynak, hogy igen, bármit megtehetsz, bármikor megváltoztathatod a piszkos játékszabályaidat.

Amikor ezt szóvá tettem, az az érv hangzott el, hogy eddig sem sikerült elérni. De egyrészt SOHA nem fogunk semmit elérni, ha nem gondoljuk komolyan, másrészt van egy viszont-kérdésem mindenkihez: mit tettünk eddig? Még az MTVA-ból is dolgunk végezetlen jöttünk ki egy nap után (mondjuk, én nem önként…).

Van egy másik meddő vita az ellenzékben: lehet -e ilyen körülmények , szabályok mellett nyerni?

Sokan az önkormányzati eredmények láttán azt mondják: hogy a fenébe ne?! De azoknak sincs igazuk, akik azt mondják, így lehetetlen nyerni.

Persze, hogy lehet nyerni akkor is, ha nem küzdünk meg a propagandagépezet leveréséért, az országgyűlési képviselők jogfosztása ellen, a külföldön dolgozók levélszavazati jogáért, a bíróságok függetlenségéért. Lehet, csak éppen sokkal-sokkal kisebb eséllyel.

Olyan ez, mint amikor egy állatorvos áll a kutya mellett és azon gondolkodik: komoly, nagy munkával járó, esetleg nem is veszélytelen műtét nélkül meggyógyulhat-e MAGÁTÓL a beteg. Csodák mindig vannak, VALAMENNYI esély szinte mindig van. Csak kérdés, az-e a helyes, ha erre várjunk.

Aki meghallgatná a beszélgetést, ide kattintva teheti.

Forrás

(A fenti véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi a Városi Kurír álláspontját, de itt a helye, mert sokakat érdeklő problémát vet fel. Ha vitázna vele, vagy küldene egyet Ön is, (info@varosikurir.hu) csak bátran! Olvasna még Hadházy Ákostól a Városi Kuríron? Ide kattintson!)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét