Hónapok óta tart az ellenzéki acsarkodás, miközben képzavarral élve a kormányzópárt lassan nyugodtan hátradőlhet és kérhet egy kávét. A kényelem egyik záloga Hódmezővásárhely lehet .

Lejtőn az ellenzék

A közvélemény-kutatások az ellenzéki pártok többségének hónapok óta stagnálást vagy csökkenést mérnek, így lassan azzal kell számolniuk a pártvezéreknek: nem hogy bővülne a szavazótábor, hanem egyre kevesebben maradnak és így elszállni látszik a hőn áhított kormányváltás.

A demokratikus pártokat támogató szimpatizánsok talán csak egy valamiben értenek egyet, hogy össze kell fogni, de rögtön a második pontban felmerülő hogyanra máris homlokegyenest ellenkező válaszokat adnak.

Nem segíti a tisztánlátást, hogy a hagyományosan baloldali MSZP, miközben a csatában elveszítette miniszterelnök-jelöltjét a közvélemény-kutatásokban is rendre alulteljesít. Az LMP és a Momentum saját útját járja, míg tovább folytatódik a DK és az MSZP kutya-macska barátsága. Egyedül az Együttnek és a Párbeszédnek sikerült egy mini koalíciót összehoznia, ami nem elég semmire.

Mindenki hangoztatja az összefogást, miközben a tévé stúdiókban körforgó politikusok folytatják a választási show-t.

 Mi lesz veled lázárfalva?

Hódmezővásárhely polgármesterének  váratlan halála miatt a Csongrád megyei városban február 25-én időközi polgármester választást tartanak.  A térség országgyűlési képviselője a nagyhatalmú Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki korábban polgármester is volt. A hirtelen elhunyt Almási István minden tekintetben Lázár embere volt. A  mai napig a városban élő és mindennap hazajáró miniszter óriási munkát végez a választókerületében. Lényegében Hódmezővásárhely és Makó is Lázár kezében van, pontosabban a Fidesz helytartói mindenben megfelelnek a “mindenminiszternek”.

Az időközi polgármester-választás váratlan fordulata kiváló alkalmat adhat a demokratikus ellenzéknek, hogy amolyan “előválasztásként” megmutassa az összefogás erejét. Ha  Hódmezővásárhely ellenzéke közösen olyan ellenjelöltet tudna állítani, aki Lázár hátországában képes lenne megszorongatni vagy akár le is győzni a Fidesz jelöltjét, az óriási győzelem lenne két hónappal az országgyűlési választások előtt.

Magyarul érdemes lenne pénzt, paripát nem kímélve Hódmezővásárhelyre koncentrálni.

Félreértés ne essék a kormányzópárt nem tétovázik, a Fidesz-KDNP Hegedűs Zoltánt Hódmezővásárhely jelenlegi alpolgármesterét jelöli a város vezetésére.

Lázár János miniszter közölte, a jelölt kiválasztásánál két szempontot vettek figyelembe: a tapasztalatot és a stabilitást.

Hangsúlyozta, jelenleg 85-90 milliárd forintnyi beruházás van folyamatban a városban, ezek levezényléséhez tapasztalt emberre van szükség. Az új vezetőt másfél évre, 2019 őszéig választják meg, emiatt fontos a város szempontjából a stabilitás is – tette hozzá.

Lázár János elmondta, felvetődött, hogy ő legyen a jelölt, de – “legalábbis egyelőre” – nemet mondott erre a felvetésre. Kiemelte, ő 2018-ban az országgyűlési választásokon szeretné elnyerni az emberek bizalmát.

Hozzátette: az ünnepekre való tekintettel január 8-án indítják a kampányt. Reményei szerint személyeskedéstől, acsarkodástól mentes kampányidőszak veszi kezdetét jövőre.

Szóval ők nem bíznak semmit a véletlenre, már csak az a kérdés mit lép erre az ellenzék?

Forrás: MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét