A Magyar Törzsi Gyűlés szervezői fájó szívvel úgy döntöttek, hogy elmarad a 2020-as Kurultaj

Mint arról beszámoltunk, valamilyen egyszerű halandónak érthetetlen okból a Kurultaj volt az életbevágóan fontos focimeccseken kívül az egyetlen gigarendezvény, aminek megrendezését nem tiltotta a mindenre gondosan ügyelő illetékes. Eddig….

No para, a 350 milliós támogatást elteszik a következőre

A magyar kormányzat és a szakhatóságok kérésére hosszas mérlegelés után a Magyar Törzsi Gyűlés szervezői fájó szívvel úgy döntöttek, hogy elmarad a 2020-as Kurultaj.

„Mára azonban, egyre több kockázati tényező felerősödésével (környező országok egyre rosszabb járványügyi helyzete, a hazai esetszámok újbóli folyamatos növekedése) valamint Bugac település polgárainak aggodalma, a rendezvény számára új helyzetet alakított ki”

– közölte a Magyar-Turán Szövetség.

Úgy látják, jelenleg csak a rendezvény lemondása tartható felelősségteljes döntésnek

„A nagy közös ünnepünk elmaradása végett érzett szomorúságunk nem fog gátolni minket abban, hogy tovább dolgozzunk rendületlenül a magyar nemzeti kultúra és identitás megerősítésén, valamint tovább erősítsük rokon nemzeteinkkel az összefogást”

– tették hozzá.

Ennek meg is van a fedezete,

mivel a kormány a központi költségvetésből jövőre 200 millió, 2022-ben pedig már 350 millió forinttal támogatja a Magyar–Turán Közhasznú Alapítványt.

Forrás

idős

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest