A Brüsszellel oly szívesen kardozó, eddig miért nem tett meg legalább tizedannyit a postásokért, mint az ingyenes pálinkafőzésért?

Éljen! A postásoknak sikerült: lesz béremelés. Drukkoltam nekik: láttam őket hidegben-melegben, járvány idején, amikor mi, többiek bezárkóztunk, róni az útjukat. A mi postásunk régi ismerős, okos, kedves ember, már csak miatta is örülök.

Kiharcolták:

készek voltak tüntetni, példásan együtt tudott működni négy szakszervezetük. Kölcsönös szolidaritást vállaltak a szintén béremelésért küzdő közlekedési dolgozókkal.

Csak egyet nem értek

Eddig az volt a szöveg az állami munkaadó részéről, hogy azért lehetetlen emelni, mert egy uniós szabály korlátozza az állami vállalatok kiadásait. Lehetetlen, és kész. Csak a vezetőknek lehetett milliós fizetése. Miután a postások nem engedtek, és sztrájkra is hajlandóak voltak, kiderült: mégiscsak lehet. Lehet közösen az Unióhoz fordulni a szabály felülvizsgálatáért is.

És még azt sem értem,

hogy a Brüsszellel oly szívesen kardozó miniszterelnök eddig miért nem tett meg legalább tizedannyit a postásokért, mint az ingyenes pálinkafőzésért. Ha jól emlékszem, abban a parlamenti dörgedelemben, amelyikkel előíratta saját magának, milyen kemény feltételekkel szabad csak az uniós gazdasági megállapodásba belemennie, sem esett egy fél szó sem a hasonló vállalatok dolgozóiról.

Hogy a civilek ne kaphassanak pénzt, arról igen. Hogy a postások kaphassanak, arról nem.

Szép. De legalább a postások nem tartoznak hálával, csak maguknak. Nem kaptak valamit, hanem megküzdöttek érte.

Forrás

Háttér

Magyarország következetesen kiállt amellett, hogy a saját célra történő pálinkafőzés adómentes legyen, és ez most megvalósulhat uniós szinten is

tájékoztatott Tállai András a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

A pálinkafőzés hozzátartozik Magyarország hagyományaihoz. A kormány emiatt az Európai Unió minden fórumán fellépett azért, hogy elérje a szabályok megváltoztatását

– mondta Tállai András.

Emlékeztetett arra, hogy Magyarország évekkel ezelőtt már megvívta a maga

„pálinkaszabadságharcát”

az unióval. A magyar kormány korábban adómentessé tette bizonyos mennyiségig a pálinkafőzést, Brüsszel azonban kötelezettségszegési eljárást indított emiatt.

Az államtitkár felidézte, hogy hosszas egyeztetéseket követően végül 2015-ben nagyon kedvezményes szabályokat harcolt ki a kormány. Az elmúlt időszakban pedig azért küzdött, hogy ezeket, az egyébként csekély terhet előíró rendelkezéseket – például a főzést megelőzően a literenként hétszáz forintos, úgynevezett párlatadójegy megvásárlását – is el lehessen törölni.

A célunkat elértük, az adómentes párlatfőzés szabadsága már mindenkit megillethet az EU-ban

– jelentette ki Tállai András. Az erről szóló részletszabályok már érvényesek, azokat a 2020/1151. számú irányelv tartalmazza.

A desztillálóberendezés nyilvántartásba vételi kötelezettségét az új irányelv is előírja, ám az adómentesség miatt párlatadójegy kiváltására a jövőben már nem lesz szükség.

Egy hozzászólás itt: “A Brüsszellel oly szívesen kardozó, eddig miért nem tett meg legalább tizedannyit a postásokért, mint az ingyenes pálinkafőzésért?

  • Avatar
    2020.08.08 - 12:36
    Közvetlen hivatkozás

    Ezen harc eredménye / illumináltság / látszik a kormányon éa a fidesz + kdnp tagokon is ? Megnyugodtam , már kezdtem ugyanis félni , ezek ” dolgoznak ” ! ! !

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük