Csoportos létszámleépítéstől tart a MÁV-nál az MSZP alelnöke egy birtokába jutott dokumentum alapján.

Mire készül a kormány és a MÁV?

Komjáthi Imre csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta, a közlekedési vállalat számos szakszervezete a cég jogi osztályától kapott hétfőn levelet, amelyben a véleményüket kérik arról, hogy csoportos létszámleépítés esetén milyen eljárást alkalmazzanak.

- Hirdetés -

A szocialista politikus közölte, a levél eljutott hozzá is. Az MSZP tudni akarja, mire készül a kormány és a MÁV – jelentette ki.

Elmondta, akkor akar a cég létszámleépítést, amikor gyakorlatilag összeomlott, minden napra jut egy botrány, folyamatos a létszámhiány, 1000-1500 embert azonnal fel tudnának venni.

Nem lehet véletlen, hogy Homolya Róbert tavaly Mészáros Lőrinc yachtján vendégeskedett

Komjáthi Imre szerint a problémák nemcsak azért vannak, mert az alacsony bérek miatt létszámhiány van, hanem azért is, mert a MÁV vezetője egy politikai lobbista. De Homolya Róbert, úgy látszik, hogy a lobbizáshoz sem ért, mert nem tudja működőképessé tenni a MÁV-ot – tette hozzá.

Az MSZP alelnöke azon aggodalmát is megfogalmazta, amely szerint lehet, az a cél, hogy a leépítések, a „kivéreztetés” után egy magánbefektetőnek eladják a céget vagy a „zsírosabb falatokat”.

Hozzátette: lehet, hogy már a terv is elkészült tavaly nyáron az Adrián, Mészáros Lőrinc jachtján, amelyen Homolya Róbert is vendégeskedett.

(Forrás: MTI)

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét