Előválasztás! Most a harcnak van itt az ideje, együttműködni a verseny végén kell!

Látszik, hogy semmi gyakorlatunk sincs még az előválasztásban, sem nekünk, szavazóknak, sem a pártoknak, sem pedig a médiának. Szinte minden fórumon megy a “jajistenkedés”, mert keményen odalépnek egymás programjának a jelöltek. Mikor, ha nem most?

Hol itt a gond?

Kálmán Olga kedden este egykori műsorában néhai csatornáján felvillantott néhány elemet a szerdán részletesen ismertetett programjából. A műsorban úgy Mesterházy Attila, az MSZP volt elnöke, mint Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke kicsit bele-bele kapott a témába. A műsorvezető azonban túlfélte magát, nehogy azt higgyék, hogy kedvez egykori kolléganőjének, akinek most a székében ül, és akivel még tegeződni sem volt hajlandó, nehogy ezzel előnyhöz juttassa. Azzal most ne foglalkozzunk, hogy műsorvezetői önértékelési zavar-e, hogy előnyt jelenthet egy választáson az, ha tegeződik vele valaki!.

Azt viszont ne hagyjuk szó nélkül, hogy mikor szednék szét egymás programját, ha nem most a jelöltek, azaz most, amikor még ellenfelek, tévedés ne essék? nem ellenségek, ellenfelek. Nem kell attól félni, ahogy tette azt az ATV műsorvezetője is, hogy néhány gondolat beelőzi a hivatalos vitát, ami szintén náluk lesz vasárnap este.

Nincsenek “rettenetes” mondatok

A  legtermészetesebb, hogy ebben a néhány napban ahol csak tudják, saját programjuk ismertetése mellett rámutatnak egymás hibásnak tűnő gondolataira is. Igen, most ez a legitim viselkedés.

Nagy hibát követ el mindenki, aki számon kéri a jelölteken, hogy miért támadják egymás programját. Ez a három jelölt hihetetlen arány- és jó ízléssel – legalábbis egyelőre – szedi szét egymás programját. Igyekeznek minden hibára rámutatni, de szigorúan szakmai alapon. Az a “rettenetes” mondat szerencsére még senkinek a programjáról nem hangzott el, hogy a másik gondolatmenete, ígérete kártékony.

Igen kérem, tessék most ahol lehet vitázni, együttműködni majd az előválasztás végén kell, sőt kötelező!

De addig is csak okosan!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük