Lezárták a budapesti repülőteret! A gépek nem tudnak leszállni!

Rendkívüli javítási munkákat végeznek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es futópályáján, emiatt le kellett zárni a repteret, tudta meg a 24.hu Hardy Mihálytól, a Budapest Airport kommunikációs igazgatójától.

A futópálya javítása még egy órát vehet igénybe,

tehát előreláthatólag körülbelül 20 óráig egyetlen gép sem fog tudni leszállni a repülőtéren. A 24.hu információja szerint egy repülőgép okozott károkat az 1-es futópályában, de ezt Hardy Mihály nem erősítette meg. A reptéren április közepétől csak egy futópálya üzemel, mert a 3,7 kilométer hosszú 2-es futópálya északnyugati (13L jelű) végéhez tartozó műszeres leszállító rendszert korszerűbbre cserélik.

Az Aiportal.hu információi szerint a futópályából amikor a Wizz Air Stockholmból Budapestre érkező repülőgépe defektet kapott, akkor kifordult egy betondarab a futópályából.

A Flightradaron az látszik, hogy több járat is a környéken köröz, amíg nem kap engedélyt a landolásra.

A levegőben van az a 17 milliárdos Bombardier osztrák felségjelű magángép, amelyet Mészáros Lőrinc használt rendszeresen az elmúlt egy évben. Úgy tudjuk, a gép Nizzából tartott Budapestre, és nem elképzelhetetlen, hogy a kialakult helyzet miatt inkább Pozsonyban vagy Bécsben szállnak majd le.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük