Elromlott, mit csináljak? – szakigyűjtő, ahol mindenre van megoldás!

Manapság egyre nehezebb jó szakembert találni. Sokan járnak úgy, hogy napokig kénytelenek szemezni a konyha közepére beállított mosogatógéppel, vagy mosógéppel.

Járt már úgy, hogy az ismerős ismerőse három napig hitegette,

hogy 6 után mindenképp eljön? Talán el is jött, majd kiderült, hogy pont az a kábel, pont a cső, pont az a panel nem illik valahová. Egy szerszámboltos mesélte, mennyire meglepte, mikor egy fiatal anyuka, bébihordozóval és bébivel a karján belépett, és konkrétan gyári számmal keresett pótalkatrészt mosogatógép motorjához. Na persze, mint kiderült, harmadik napja vadászik a kütyüre, miután megunta, hogy a szerelője egy hete csak hitegeti. Egy mosógép vagy mosogatógép beszerelése nem lehetetlen feladat, és előbb utóbb biztosan mindenki meg is tudja ezt oldani. A kérdés, hogy mennyi plusz költséggel és milyen gyorsan?

Szakembert találni nem nehéz feladat, de…..

Ha egy buszváróban elkiáltanám magam, hogy kellene egy szaki, öten ugranának. Plusz a befutó buszról még leszállna kettő. Megbízható szakembert találni már sokkal nehezebb. Persze, az ismerős ismerőse mindig ott van, mindenhez ért, mindig 6 után fog jönni. Két probléma van ezzel: Mindenki segíteni szeretne a barátjának, rokonának, apukájának. Ajánlotta már valaki úgy a barátját, hogy nem túl pontos autószerelő, mosógép beszerelésben nincs otthon, de biztosan megoldja? Aligha.

A másik problémám az ismerős ismerősével,

hogyha valami balul üt ki, senki sem szól szívesen. Nem akarunk összeveszni a barátunkkal, ez érthető. A probléma csak az, hogy ha a mosogatógép eláztatja a lakást a beszerelés hibája miatt, a biztosító nem fog fizetni. Sem neked, sem az alattad lévő három beázott lakásnak. Eddig lehetett vicces a történet, de innen már nem az.

Szerencsére megbízható szakembert sem nehéz találni, csak tudni kell, hol keressük!

Egyre több internetes portál foglalkozik azzal, hogy összekösse a szakikat,- mint például mosógép javítás – és a megrendelőket. Ezeken az oldalakon bárki regisztrálhatja magát, miért lenne ez megbízhatóbb? Mert okos a rendszer – legalábbis pár oldalon. Sok helyen ugyanis csak a személyes iratokkal, vagy a vállalkozás papírjaival lehet munkát vállalni. Mindenki leellenőrizhető. A kóklerek pedig nagyon hamar lebuknak. A megrendelők kíméletlenül lepontozzák az amatőröket.

E szerint tutibiztos megtaláltam a legjobb szerelőt? A válasz nem…

Csak akkor lehetünk biztosak a dolgunkban, ha a mosógép, mosogatógép beszerelése meg is történt. Lepapírozva, garantálva, aláírva. Akkor most ugyanott vagyunk, ahonnan elindultunk? Erre is van egy megoldás. A Qjob.hu-n például kitaláltak egy olyan rendszert, aminek az a neve, hogy kockázatmentes üzlet. Pofon egyszerű a dolog.

Nem a szakinak kell fizetni, hanem az oldalnak, és csak akkor megy tovább a pénz, ha én, vagy te, vagyis a megrendelő azt mondja: ok.

időjárás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük