Kilakoltatják, mert munka közben elvesztette a kezét és már nem tudja fizetni a hitelt

Bármelyik pillanatban az utcára tehetnek egy tiszaújvárosi édesanyát: egy rossz munkagép miatt elvesztette a kezét, az állását, és azóta nem tudta fizetni a hitelét. Az asszony hiába könyörgött a banknak, hogy legyenek tekintettel a helyzetére, a pénzintézet azonban még csak válaszra sem méltatta, inkább továbbadta tartozását a követeléskezelőnek.

Már a végrehajtóknál van az ügye, csak az ő jóindulatukon múlik, meddig maradhat a lakásában.

Magyari Bea balesete 2015 augusztusában történt. A nő egy kisdarab nyers tésztát szeretett volna leszedni a gép széléről, de a masina elkapta először az ujját, majd a forgófej tüskéje átszúrta a tenyerét, végül leszakította a kezét. A tragédia óta nagyon félti a jobb kezét, és azt is, ami a balból megmaradt.

Az igazságügyi szakértők azóta megállapították, nem működött a tésztagépen a retesz. Bea azt mondja, többször is jelezte a hibát a főnökeinek, hiába. Még akkor sem tettek semmit, amikor oda hívta őket a tésztagéphez, és megmutatta a problémát. Most már bíróságon van az ügy.

“Mindent újra kellett tanulnom, hogy egy kézzel is el tudjam látni magam. Akár a tisztálkodásnál vagy a takarításnál. Egy egyszerű kézmosás is gondot okoz, nem tudok kezet mosni. Szólnom kell mindig valakinek, hogy mossa meg. Rengeteg egyszerűnek tűnő dolog van, amit nagyon nehéz megcsinálnom. Ilyen például a cipőfűző bekötése. Hosszú időnek kellett eltelnie, amíg megtanultam, hogyan tudom bekötni egyedül. És akkor még a házi munkákról meg a főzésről nem is beszéltem” – mondta Magyari Bea a 24.hu-nak.

A baleset után nagyon sokáig havi húsz ezer forintból élt. Ezt később kiegészítette a baleseti járadék, a testi fogyatékkal élőknek járó támogatás, de így is csak 42 ezer forintra nőtt a havi bevétele. Ez pedig nemhogy a hitelére, de a rezsire és a mindennapi betevőre sem volt elég. Elindult a lejtőn, ha csak valami csoda nem történik, az utcára kerül.

Korábban 4,2 millió forint hitelt vett fel svájci frankban. Ezt csaknem nyolc évig rendesen fizette. A baleset után azonban munkaképtelenné vált, így tovább nem tudott már törleszteni.

“Írtam a banknak, hogy méltányolják a helyzetemet, de még csak nem is válaszoltak. 6,2 milliós tartozással simán továbbadták a követeléskezelőnek. Ott ez az az összeg felkúszott 7 millióra. Ők sem voltak hajlandók semmilyen egyezségre, továbbadták a helyi végrehajtónak, aki már 8 milliót követel tőlem. Csak a jóindulatán múlik, hogy meddig maradhatok még a lakásban.”

“Fogalmam sincs, mihez kezdek, ha kiraknak. Nem tudom. Nincsenek szüleim, a gyerekem pedig elment Pestre dolgozni, hogy hátha ott jobban boldogul. Nagyon szeretne már összeköltözni a barátnőjével”

(Forrás: 24.hu)

Kapcsolódó:

Öt év alatt háromszorosára nőtt a kilakoltatások száma

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük