Érik a tragédia, megugrott a fertőzöttek száma és ez még csak a negyedik hullám kezdete! - Városi Kurír

Sorting by

×

Érik a tragédia, megugrott a fertőzöttek száma és ez még csak a negyedik hullám kezdete!

A kormány egész nyáron át tanúsított felelőtlen járványkezelésének(?) lassan, de biztosan beérik a keserű gyümölcse: 648 új fertőzött és 9 halott az elmúlt három nap és a negyedik hullám fekete krónikája.

Hirdetés

“Te tetted ezt, király!”

Ismét kiderült, hogy a vírust, ellentétben a “néppel” nem lehet dumával megtéveszteni, neki elég egy akkora szakadás a védekezés szövetén, mint a mögöttünk álló nyár és mondhat bármit a kormány és annak feje, ő jön, támad, és…

Alig két héttel a nyár kormányzati csúcsünnepe után máris látszik az “eredmény”, a számok alaposan megugrottak. Ne feledjük mielőtt legyintenénk a szám láttán, hogy ugyan már, hogy ezek mellet senki sem tudja, mennyi lehet a lappangó fertőzött, aki esetleg maga sem tudja, hogy az, hiszen nálunk elenyésző számú a tesztelés, a kontakt-kutatásról meg ne is beszéljünk.

Arra, hogy mennyire nagy a baj, mi sem komolyabb bizonyíték, mint a kormány félhivatalos szócsövének szerepét magára rántó Merkely professzor mondandójának mindig aktuális változása, ami mára egyre drámaibbra vált:

“Elképzelhető, hogy szükség lesz további korlátozásokra a negyedik hullám miatt, de ezek elsősorban az oltatlanokra vonatkozhatnak majd. Az oltatlanok természetesen jóval nagyobb veszélynek vannak kitéve. Huszonötször valószínűbb, hogy bekerül egy oltatlan egy kórházba, huszonötször nagyobb a valószínűsége, hogy meghal koronavírus-fertőzésben.”

-idézi a professzornak a Kossuth rádióban elhangzott szövegét a Világgazdaság.

Hogy is van ez?

A magyar kormány beszáll a koncertszervező iparba, hiszen miért pont ahhoz ne értene, és több hetes ingyen koncertsorozattal örvendezteti meg a népét,  negyedik hullám ide, negyedik hullám oda, Az Őszi Hacacáré elnevezésű ingyenes koncertsorozat elindításának egyik fő célja az “összetartozás közös megünneplése”, amit hosszú elzártság után, újra személyesen, együtt lehet megtenni. Ez “remek alkalom” arra is, hogy a zenészek és a közönség újra egymásra találhassanak – írja a kormányszóvivő.

Eközben, egy görög szakértő arra buzdítja honfitársait, hogy viseljenek dupla maszkot a járvány idején.

 

negyedik hullám
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Érik a tragédia, megugrott a fertőzöttek száma és ez még csak a negyedik hullám kezdete!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.