Eső, köd, de néhol napsütés is lehet

Továbbra is -szerencsére- még csak készülődik az igazi tél, de ez azért közel sem jelent szép időt. Éppen ellenkezőleg, ma és holnap eső, köd nehezíti az életet. Itt ott persze kisüt a nap is, de nem ez lesz a jellemző.

Szerdán

Az ország északi felén nagyobbrészt lecsökken a felhőzet és kisüt a nap, míg a déli felén a délelőtt folyamán még erősen felhős, borongósabb időre lehet készülni. Elszórtan, de többfelé lehet megszakításokkal kisebb eső, szemerkélés is. Délután a déli térség felett is csökken a felhőzet észak, északnyugat felől. A déli határvidéken maradhat egész nap borongósabb idő. Északon élénk ÉNY-i szél fúj, délebbre mérsékeltebb lesz a légmozgás. Éjjel délnyugat felől újabb felhősödés, és a Dunántúlon kisebb esők, a hajnali, reggeli órákban pedig havas eső, kisebb havazás is várható, de csak kis mennyiségben. Északkeleten kevesebb lehet a felhő, ott ködfoltok alakulhatnak ki.

Csütörtökön

Nagyobbrészt erősen felhős idő következik, de rövid időszakokra elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőtakaró és kisüthet a nap. Kisebb eső elszórtan, de országszerte előfordulhat, illetve a Dunántúlon és északon helyenként havas eső, hószállingózás, kisebb havazás is kialakulhat a nap folyamán. Mérsékelt DKK-i irányú légmozgás lesz jellemző. Éjszaka is marad a borús időjárás. Országszerte lehetnek időszakosan gyenge vagy mérsékelt esők. Az Északi-középhegység térségében havas eső, hóesés is előfordulhat. Hajnalban élénkülni kezd a DK-i szél. (Eumet)

Orvosmeteorológia

Szerdán, nem túl erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket. Fejfájás előfordulhat. A korábbi műtétek, illetve törések helyén fájdalom léphet fel. Északon napsütés fokozza a felszabadultságunkat, délen viszont a borongós idő, és az időszakos eső ronthatja a hangulatot.

Télen különösen fontos a vitaminpótlás.