Tudod mi fán terem a Maori asztrológia? – Pótold -ha van- a hiányosságot!

A Maorik, egy Új-Zéland-i bennszülött törzs, mely elkápráztatta a világot a történelmével és sajátos hagyományával. Ez a törzs, az 1250-1300-as években, kenuikkal a Polinéz szigeteket elhagyva, Új-Zéland szigetein telepedett le. Itt aztán a külvilágtól való elszigeteltség hatására egy egyedülálló civilizációt hoztak létre, saját nyelvvel, gazdag mitológiával és kultúrával.

Ha nyitott vagy, nézz bele! Mi bajod lehet?

A Maori esztendő neve a Maramataka és hónapokra van osztva. A Marama szó jelentése a Maori nyelvben, úgy a Holdat, mint égitestet, mint a hónapokat is jelenti. Náluk, az év hónapjai, az ember és természet közötti szoros kapcsolatának kivetülése. Minden hónapot egy-egy csillaggal jelképeznek, az „ariki-vel”, mely az adott hónap vezércsillaga. A Maorik esetében az esztendő, június hónappal veszi kezdetét, amikor megjelenik a Matariki.

Május – június: Pipiri

Ha ebben az időszakban születtél, akkor a te neved Pipiri. A Maorik számára, ez az időszak nem más, mint az ember és természet közötti szoros kapcsolat ünneplésének periódusa. Ezen időszakban képesek vagyunk belső erőnkkel a körülöttünk lévő természet megszelídítésére.

Június – július: Hongongoi

Az ebben az időszakban születettek neve a Maori közösségben, a Hongongoi. Ebben az időszakban, az embereknek sikerül újra feléleszteni a tüzet saját szívükben, akárcsak a Maori harcosok tették. Ezen időszak szülötteire a nagyfokú kreativitás valamint az ellenállhatatlan vonzerő a jellemző.

Július – augusztus: Here-turi-koka

Ebben az időszakban kezd a természet újjáéledni, akárcsak az emberek lelke. Ha ebben a periódusban születtél, akkor téged a nagyravágyás, és a bátorság jellemez.

Augusztus – szeptember: Mahuru

Ebben az időszakban a Földet elárasztja a meleg, és a természetben újjáéled a növényzet. Ezen időszak szülötteinek személyiségét nagymértékben befolyásolja a pozitív ősenergia.

Szeptember – október: Whiringa-a-nuku

Az ebben a hónapban születettek lelke, az új életre kelt természetet és állatvilágot ünnepli. Ezeket a személyeket az állatokhoz való szoros kötődés jellemzi.

Október – november: Whiringa-a-rangi

Ez az időszak jelenti Új- Zélandon a nyarat, amikor az ember teljes mértékben visszanyeri testi és lelki erejét, hogy aztán bátran használhassa a harcmezőkön.

<<< Ezt láttad már? >>>

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Pin It on Pinterest