Sorting by

×

Európa „kivándorló-kontinens” lesz?

Mielőtt teljesen megbomlana a józan ész: az EP-ben nem a bevándorláspárti képviselők vannak többségben a bevándorlást ellenzőkkel szemben, hanem az EU humánus normáit, a közösség szabályait követők, védők – az iméntieket elvetőkkel, megszegőkkel szemben.

De mi lesz, ha felülkerekedik a téboly?

Az EP-ben most (még?) a fideszes propaganda híresztelésével szemben azok képviselői vannak sokkal többen, akik elvárják, sőt következetesen számon is kérik a normákat semmibe vevő kisebbség képviselőin, politikusain, hogy betartsák, amit országaik, és azok polgárai az uniós „klubba” jelentkezéskor vállaltak.
Amikor pedig eljött a kínos pillanat és szerdán este sor került az újabb európai parlamenti vitára, szembesítésre, a normaszegés védelmezői link mellébeszéléssel próbálták elterelni a figyelmet a lényegről.

Szerintük nem egy egyetem (a CEU) uniós tagországban eddig példátlan elűzéséről, nem a munka törvénykönyve EU-jognak ellentmondó módosításáról, nem a független média és igazságszolgáltatás leszalámizásáról, nem a hűbéri rendszer és vele a korrupció legalizálásáról, nem a gyűlölet gerjesztéséről, nem a jogállamiság, a demokrácia, a szabadságjogok sérelméről, és nem is az autokrata, tekintélyelvű rendszer felé sodródásról van szó…

Á, dehogy!

Gál Kinga (Fidesz) szerint

„a vádak mindegyike nevetséges és mellőzi a tényeket”.

Deutsch Tamás (Fidesz) jobb híján ismét felmondta a Finkelstein-Birnbaum műhelyben kimunkált sorosozó kampányblablát:

„az EP-képviselők indulata Magyarországgal (?) szemben abban gyökerezik, hogy: „bevándorlás”…

Morvai Krisztina (független, a Fidesz felé nyitó) képviselőnek már csak a jelentéstevő zöldpárti képviselőnő és a „keveseket érdeklő” magyar ügyek lefitymálása maradt: Sargentini

„keressen magának új témát, például a tömeges rendőri brutalitásokat!”.

Még fotót is felmutatott, egy kilőtt szemű, sárga mellényes francia tüntetőről. (Nyilván nem véletlen választás volt ez a részéről, a szemkilövetés sűrű emlegetése neki itt már bejött anno)…

Pedig. Pedig a brüsszeli plenáris ülésen Frans Timmermans (az Európai Bizottság alelnöke) úgy indított:

„Nem arról van szó, hogy harcot folytatunk egy tagállam ellen, amely nem akar migránsokat befogadni, pusztán azon kötelezettségek betartásáról van szó, amelyeket Magyarország maga vállalt. Pontosan úgy járunk el, mint minden más ország esetében, se többről, se kevesebbről nincs szó”.

Összevetve ezzel a vitában elhangzott fideszes „érveket”, bizony alapos okunk van fohászkodni, nehogy Európában az efféle „új politika” kerekedjék felül.

Miért is ne?

Erre most Szanyi Tibor (MSZP) világított rá. Azt mondta ugyanis: a kormány

„a szovjet blokk legvidámabb barakkját Európa új siralomházává alakította”…

Tényleg: mivé is lenne az Európai Unió, ha követné az orbanisztáni példát? Mi lenne azután – az illiberális „nemzetek Európájában” – az européer európaiakkal? A mai EP-képviselők többségét delegáló választói többséggel…

Mi maradna nekik? Bevándorlás helyett kivándorlás? Irány a másik öt kontinens? Afrika, Antarktisz, Ausztrália, Észak- és Dél-Amerika felkészül: jönnek az európai migráncsok!

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.