Ez a napBulvárKiemelt hírek

Ez ám a húzás! A korrupció gyanújába keveredett cég a mi adóforintjainkból fizetné a büntetését is!

Szabadai Viktor a Magyar Liberális Párt nevében hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz a vizes vb-t szervező cég ellen.

Sokmilliós titok

A 2017-es budapesti vizes vb-t rendező Bp2017 Kft. sokadig alkalommal keveredett korrupció gyanújába, miután a cég nem adta ki, hogy az Iron Corporation Kft mennyiért használhatta a magyar emberek adóforintjaiból felépített Duna Arénát.

Állami cég lévén, a kiadás költségei közérdekű adatnak minősülnek, ezért a cégnek büntetést kell fizetnie a titkolózás miatt. Nem elég, hogy az eredetileg 25 milliárdosra tervezett beruházás végül az ötszörösébe került, nem elég, hogy két évvel a vb után még mindig drágul a rendezvény, most az újabb törvénytelen eljárás miatt kiszabott büntetést is az adófizetőkre terhelné a cég.

Túlárazott beruházások gazdagítottak egyeseket

A Bp2017 Kft. létezése már önmagában annak a beismerő vallomása, hogy kormányzati korrupcióra használták a 2017-es budapesti világbajnokságot. A túlárazott beruházások kizárólag a kormányzati körök gazdagodását segítették elő.

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke büntető-feljelentést tesz a Bp2017 Kft. ellen, ha a cég 15 munkanapon belül sem teljesíti a Pesti Központi Kerületi Bíróság jogerős ítéletét.

Feljelentés hűtlen kezelés gyanúja miatt

Amennyiben továbbra sem hozzák nyilvánosságra, mekkora összegre kötöttek szerződést az Iron Corporation Kft.-vel, milyen célra költötték a befolyt pénzt, továbbá, hogy a szponzorációra, reklám- és marketingtevékenységre kivel, milyen összegre szerződtek, és ha a bíróság által az adatszolgáltatás megtagadásáért kiszabott 100.000 forintos bírságot is közpénzből fizetik ki, Szabadai Viktor hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tesz a világbajnokságot szervező cég ellen.

A magyar embereknek joguk van tudni arról, hogy ki mennyiért használhatja azt az épületet, amelyet az adófizetők pénzéből építettek. Felszólítjuk a céget, hogy számoljanak el a költségekkel! Mondják el, hogy két évvel a vb után miért folyik még mindig ki a pénz az ablakon! Felszólítjuk a Bp2017 Kft.-t, hogy ne titkolózzon tovább a magyarok kárára!

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(Forrás: MTI/OS)

 

 

About Author

Comments (1)

  1. Marta Brash

    Ne most lazadozzanak ezellen, hiszen vilagosan benne volt a gyalazatos 2011-es nepszavazasban ennek a torvenybe iktatasa is, ami kozerthetoen arrol szolt, hogy a kormany atharitja az adofizetokre ilyen esetekben a torlesztest.
    “Ha a kormany hibajabol valamilyen dontesnek anyagi vonzata van (pl. buntetes formajaban), akkor a kormany kivethet egyszeri adot, vagy meghatarozott ideig tarto, a buntetes mertekeig fizetendo adot mint kozterhet”
    Akkor most mi a baj? Hogy a kormany el is ezzel? Tetszettek volna radonteni az asztalt a bajszos szarra, amikor alairta ezt a mocskot, nem mellesleg egyidoben az ALkotmany megszuntetesenek alapkatyvaszba torteno megszuntetesevel egyutt.
    Rablo ez a banda, mielobb bortonben a helyuk, teljes vagyonelkobzas mellett!

Szólj hozzá!