Még mindig az Ön pénzét herdálja az úszó vb. szervezője

Emlékeznek? Két éve volt magyar sikerrendezvény az úszó világbajnokság. A bibi csak az, hogy mind a mai napig fizetjük az utóéletét. Most éppen 100.000 forint bírságot vállalt be a szervező, csak ne kelljen nyilvánosságra hoznia szerződéseit.

Időhúzás közpénzből

Százezer forint pénzbírságot szabott ki a Pesti Központi Kerületi Bíróság a vizes vb-t szervező Bp2017 Kft.-re, mert az állami cég a jogerős bírósági ítélet ellenére sem adta ki a Hosszú Katinka klubját működtető céggel kötött szerződéseit – írta meg a 24.hu.

“Több mint két évvel a budapesti vizes világbajnokság után is szórhatja a közpénzt az eredetileg a világverseny megszervezésével megbízott Bp2017 Kft.”

A portál 2017 márciusa óta próbálja megtudni, hogy a Hosszú Katinka korábbi úszóklubját, az Iron Aquaticset működtető cég, az Iron Corporation milyen feltételekkel használhatta az átadása óta állami forintokból működtetett Duna Arénát.

Mi lehet a titok?

A Bp2017 Kft. az elsőfokú bíróság előtt „szellemesen” azzal érvelt, hogy a cég nem minősül közfeladatot ellátó szervnek, az érintett szerződések fedezete pedig nem költségvetési forrás,

így független gazdálkodása során szerzett bevételei úgymond elvesztették közpénzjellegüket.

Azzal is bepróbálkozott a felkészült ügyvédhad, hogy

az adatigénylést túlságosan általánosan volt megfogalmazva.

100.000.- közforint ugrott

A portál szerint hiába a jogerős ítélet, a cég az adatokat továbbra is titkolta. Ezek után  tavasszal végrehajtást indítottak az állami cég ellen. Ennek az eljárásnak a következő szakasza a bíróság mostani végzése, amelyben a pénzbírság mellett kötelezte a Bp2017 Kft.-t arra, hogy 15 napon belül teljesítse kötelezettségét, azaz adja ki az adatokat.

Kíváncsian várjuk a rém titkos szerződéseket, legalábbis ami mára maradt belőlük.

megosztás

Egy hozzászólás itt: “Még mindig az Ön pénzét herdálja az úszó vb. szervezője

  • 2019.08.21 - 16:34
    Közvetlen hivatkozás

    Amíg pénzt lehet kivenni belőle addig üzemelni is fog a pénzcsap.Teljesen mindegy,hogy milyen címen.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük