Ez ám a siker! – Feleannyian töltötték ki az új nemzeti konzultációt, mint a Soros-terveset

Péntek éjfélig lehet leadni a legújabb, immár ötödik nemzeti konzultációt, amely a „családok védelméről” szól. A kérdések azt sugallják, hogy az Orbán-kormány nem változtat a családpolitikáján, és továbbra is a gazdagabb családokba születő gyerekeknek örülne jobban.

Miért is szeretnek Orbánék nemzeti konzultálni?

A nemzeti konzultáció sem közvélemény-kutatásnak nem tekinthető – mert mindenféle szakmai irányelvet sutba vágtak a készítők –, sem demokratikus eszköznek – mert semmilyen eredményességi és érvényességi kritérium sincs meghatározva, így bármilyen eredményt sikernek könyvelhet el a kormány –, ezért is szeretik használni Orbánék.

Kockázat nincs, mert aki nem ért egyet már a kérdésekkel sem, az vissza sem küldi a kérdőívet, így rendre 90 százalék feletti azonos vélemény látszik egy-egy kérdésnél, amire aztán büszkén hivatkozik a kormány, hogy a nép ezt akarja, miközben ez egy kisebbség véleménye, és egy népszavazás elbukna ilyen eredményekkel.

A sikerkommunikációnak viszont ez nem vet gátat. Így van a legújabb konzultációnál is. A kormánypárti lapokat pénteken Dömötör Csaba államtitkár haknizta végig. Hangsúlyozta, hogy nagyon sikeres volt a családvédelmi konzultáció, ezért nem kell meghosszabbítani a kitöltési határidőt.

Ennek alátámasztására számot is mondott:

1,2 millió körül töltötték ki a kérdőíveket és küldték vissza postai úton vagy elektronikusan. Ez feleannyi, mint ahányan kitöltötték a Soros-tervről szóló konzultációt.

Az Állítsuk meg Brüsszelt! fantázianevű konzultációt is 1,7 millióan töltötték ki, tehát úgy tűnik, jobban szeret konzultálni a Fidesz-tábor, ha egy ellenségről kell.

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint 2,6-2,9 millió fősre tehető a Fidesz szimpatizánsok száma, ami azt jelenti, hogy az új konzultáció minden fideszes erőfeszítés, kampánytelefonálgatás ellenére, csak minden második fideszest érdekelt a családok védelme. Már ha ez valós szám, amit nem tudhatunk, mert ismét többször is konzultálhatott bárki online.

Ezt az eredményt kommunikálja sikerként a Fidesz, és erre hivatkozva mondják majd azt a kormánypártiak, hogy a nép akarata szerint alakítják a családpolitikájukat.

(Forrás: 24.hu)

Kapcsolódó

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük