Ez gyorsan ment! Miniszterelnöki megbízottként tarthatjuk el a Gyöngyöspata-botrány “arcát”

Nem kellett sokat várnia jutalmára Horváth Lászlónak, annak a fidesz-katonának, aki 2020 elején behozta a közbeszédbe a gyöngyöspatai szegregációs ügyet és azt, hogy a megítélt százmilliós kártérítésről szóló bírósági ítélet „igazságtalan és romboló”.

Megéri…?

„Mai, budapesti munkamegbeszélésünkön Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke felkért, hogy a jövőben Miniszterelnöki megbízottként segítsem munkáját. Feladatom, hogy a gyöngyöspataihoz hasonló konfliktusos helyzeteket feltárjam és megoldásukra javaslatokat tegyek a kormányzat számára. Köszönöm a bizalmat, legjobb tudásom szerint, becsülettel igyekszem ellátni ezt a feladatot.”

Ezt írta közösségi oldalán Horváth László fideszes politikus.

Háttér….

Január 4-én azt írta közösségi oldalán, hogy

„Gyöngyöspata nem kér a Soros-hálózat pénzszerző akcióiból! A gyöngyöspatai általános iskola szegregációs perében a Kúria döntése értelmében a jogerős bírósági ítéletet végre kell hajtani. Január 17-ig 100 millió forint kártérítést kell kifizetni az elkülönített oktatásban résztvevő cigány tanulók családjainak, mely összegből 80 millió forintot Gyöngyöspata önkormányzata köteles teljesíteni, a fennmaradó részt pedig a jelenlegi fenntartó tankerület. Ez a döntés lehet, hogy jogszerű, de igazságtalan, egyoldalú, túlzó és romboló. Igazságtalan, mert az egész települést bünteti. Romboló, mert a kártérítés kifizetése rövid időn belül Gyöngyöspata önkormányzatát – melynek éves bevétele mintegy 40 millió forint – a csőd szélére sodorja. Félbe kell hagynia a folyamatban lévő fejlesztéseit, és a törvény által előírt kötelező feladatait sem tudja ellátni. Ez az ítélet felelőtlen, mert a 100 millió forint nem békét és megnyugvást, hanem az elmúlt években kivívott társadalmi békét fenyegető feszültséget hoz. A békétlenség Gyöngyöspatán újból elvetett szele országosan is vihart fog kavarni.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük