Felébredt a Magyar Ügyvédi Kamara – Bánáti megelégelte a mocskolódást

Bánáti Jánosnál is kiverte a biztosítékot a Magyar Idők névtelenségbe burkolódzó szerzője, aki arról akarja meggyőzni az olvasót, hogy Soros György pókként hálózza be a magyar igazságszolgáltatást.

[mnky_ads id=”10551″]

Igen, én írtam…

Az alábbi Bánáti-idézetet nem a szerző posztolta a Facebookra, ám az index.hu kérdésére megerősítette, hogy az ő tollából való az alábbi felháborodás:

[mnky_ads id=”10552″]

“Kikérjük magunknak!

Az ügyvédi hivatásrend önkormányzati szerve, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökeként a leghatározottabban visszautasítom az elektronikus média -– álnév mögé bújó – szerzőjének nemtelen támadását, amely egyrészről a Budapesti Ügyvédi Kamara oktatási tevékenységét, másrészről az ebben önzetlenül, az alkotmányos alapjogok, az igazságszolgáltatás és az ügyfelek érdeke iránti elkötelezettségtől vezetve előadásokat vállaló néhány ügyvéd kollégát érte.

A legtragikusabb történelmi korszakokra emlékeztető „listázás” a tudomány, oktatás képviselőit követően az ügyvédi kart is utolérte.

Ez ellen a leghatározottabban tiltakozunk. Emlékeztetni kívánunk arra, hogy jól képzett ügyvéd segítségére, tanácsára, jogi képviseletére mindenki jogosult, és azt a kar valamennyi tagja – személyes politikai beállítottságától elvonatkoztatva – esküjéhez híven, legjobb tudása szerint kívánja az ügyfelek érdekében gyakorolni. Ezért minden politikai indíttatású megfélemlítésre tett kísérletet, kikérünk magunknak.

A leghatározottabban visszautasítjuk a Budapesti Ügyvédi Kamara oktatási tevékenysége, és az abban közreműködő ügyvédek besározási szándékának kísérletét.

Továbbra is mindent elkövetünk annak érdekében, hogy az igazságszolgáltatás integráns részeként hivatását gyakorló mintegy 15 ezer tagot számláló ügyvédi kar, valamint a kar függetlensége felett őrködő Magyar Ügyvédi Kamara és a 20 területi (megyei) ügyvédi kamara Magyarország törvényeinek keretei között a magyar társadalom, az állampolgárok és a gazdálkodó szervezetek érdekében kifejtett tevékenységét zavartalanul folytathassa.
Budapest, 2018. május 31.

Dr. Bánáti János
Magyar Ügyvédi Kamara
elnöke”

Stop Operation Sorost (Állítsuk meg a Soros-hadműveletet, SOS)

Az Amerikában őshonos szerveződés nem kerüli el a remek táptalajnak ígérkező és eddig is bizonyítottan remekül működő magyar terepet. Az ő nevükhöz fűződik a fent említett Fidesz-szócsőben megjelent iromány is. Hazai leányvállalatuk teszi a dolgát:

  • Az SOS-t egy frissen indított, titokzatos magyar sorosellenes csoport, a “Tűzfalcsoport” is “szakmai partnerének” tekinti, mégpedig az egyetlennek.
  • A két hete indult blogot máris szemlézte a kormányzati propaganda, erről részletesen kicsit lejjebb, a keretes írásunkban olvashat.
  • A NER egyik kedvenc politológusa, Kiszelly Zoltán is megreklámozta kicsit az ügyet.
  • Tilki Attila fideszes képviselő a parlamentben interpellálta április végén Szijjártó Pétert (szöveg itt, válasz itt), amiben kérdésfeltétel nélkül adta elő a sorosellenes álláspontot és a macedón SOS megalakulását.
  • Nem kormányzati szál ugyan, hanem széljobbos, de Stop Operation Soros címmel nálunk is volt egy nemzetközi összejövetel, amire meghívták a macedón SOS-t is,  a Hatvannégy Vármegyések pedig épp a hétvégén fújkálták tele az Auróra nevű szórakozóhelyet ezzel – írja az index.hu.

[mnky_ads id=”10553″]

Régi szép idők, amikor csak a zsíros gulyás volt a cikis hungarikum!

Jön az új büntetőeljárási törvény: mindenki gyanús, aki csak él?

Lendvai Ildikó: a legjobb emberben is lakik egy morzsányi Bayer Zsolt

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük