Felfoghatatlan! Hány embernek kell még megfagynia?

A 168 óra online oldala egy olvasói levél alapján írta, hogy szerint elhunyt egy hajléktalan a zuglói Bosnyák téren, a buszmegállóban. A pad alatt találták meg, oda kucorodott be éjszaka.

2019 Magyarországa Orbán regnálása alatt….

„Annyit láttam, hogy áll egy mentő a templom oldali buszmegállóban a járdán. A buszmegálló mellett egy rendőrautó volt. Épp pakoltak vissza a mentősök, és elmentek. Akkor került ki takarásból a buszmegálló üvegpavilonja. Egy ránézésre 40-45 körüli férfi feküdt a földön, az oldalán magzati pózban, behúzódva a buszmegálló padja alá. Közben a rendőrök egy fekete zsákot vágtak szét, igyekeztek letakarni vele, és aztán szalaggal körbekerítették a helyet”

– írta az olvasó a tragédiáról, hozzátéve, úgy tudja, a férfi kihűlésben vesztette életét.Ezt hivatalosan egyelőre nem erősítették meg, a halál oka ismeretlen.

Felcsúton 88 család imádkozik, hogy ne fagyjanak halálra

Arról korábban már írtunk, hogy a gyalázatos hajléktalan törvény életbelépése óta – a Szociális Fórum tájékoztatása szerint – 78 magyar ember vesztette életét kihűlés miatt. Az elhunytak között voltak akik utcán éltek, többen azonban saját, fűtetlen lakásukban haltak meg.

Fagyj meg, de szépen, csendben!

Az igazi tél most tombol.

A szociális ellátórendszer nincs felkészülve arra, hogy minden segítségre szoruló embertársunknak segítséget nyújtson. A hajléktalanok száma sajnos többszöröse annak, mint ahány férőhely a hajléktalan szállásokon a rendelkezésre áll.

59-en fagytak halálra a szeptemberi hideg napok óta

Érthetetlen, hogy miért nem fizeti ki a 12 ezer forintot az Orbán-kormány, azoknak, akik fával tüzelnek. Erre még tavaly, a választási kampányban tett ígéretet Orbán, az eredeti határidő tavaly év vége volt. Ezt 2019. december végére módosították.

Normális ésszel felfoghatatlan,

hogy a mostani nagy hidegben miért nem nyújt segítséget, a kereszténynek mondott kormány a bajban levőknek. Ezt nem lehet egy sms-el elintézni. Ebben az országban mindenre van pénz, amire Orbán akarja. Hány embernek kell még meghalnia ahhoz, hogy a kormány a kifizesse az ígért -igen csekély -összeget? Minden nap késedelem, újabb emberhalálokat jelenthet. Netán épp ez kormány célja? Ennyire még Orbán sem lehet embertelen!

Ha segíteni akar a hajléktalan embereknek, így tegye!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük