Feljelentette Pócs Jánost egy jobbikos politikus

Feljelentette Pócs János fideszes képviselőt közösség elleni erőszak és személyi szabadság megsértése miatt Csányi Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Kazánba zárt cigány alkalmazott

Csányi Tamás csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján közölte ezt, hozzátéve, hogy a feljelentésben természetesen ismeretlen tettes van megjelölve.

Az ellenzéki politikus elmondta, öt nappal ezelőtt került nyilvánosságra egy videó, amelyen Pócs János képviselő egy cigány származású alkalmazottját a kazánba zárja, de előtte még égő papírt is dob a tűztérbe.

Csányi Tamás szerint Pócs János cselekménye kimeríti a közösség elleni erőszak, illetve a személyi szabadság megsértése bűntettének tényállását. A feljelentés nyomán a nyomozóhatóság dönthet arról, hogy követett-e el bűncselekményt Pócs János, mert „az nagyon kevés”, hogy ő azt gondolja, hogy nem – mondta.

Etikus a lemondás és a bocsánatkérés lenne

Csányi Tamás közölte azt is, a Jobbik felszólítja a Fideszt, hogy azonnal hívja vissza Pócs Jánost a parlamenti mandátumából. A legetikusabb az lenne, ha a képviselő kérne bocsánatot és maga mondana le – jegyezte meg.

Szerinte, ha egy jobbikos politikus készített volna hasonló videót, akkor még aznap „élve keresztre feszítik”. Talán már a Jobbik betiltását is napirendre tűzték volna – mondta, felróva: a kormányoldalon most mindenki készséggel elfogadja Pócs János teljesen hiteltelen, átlátszó magyarázatát a felvétellel kapcsolatban, és annyival letudják, hogy az nem volt szerencsés.

Pócs János úgy védekezett, hogy a videón látható „áldozat” a barátja volt, és ő kérte a felvétel elkészítését – mondta el Csányi Tamás.

A politikust kérdezték azzal kapcsolatban, hogy Balczó Zoltán, a Jobbik európai parlamenti képviselője egy hangfelvételen „az antiszemitizmusát bizonygatja”. Erre reagálva Csányi Tamás azt mondta: titkos hangfelvétel kiszivárogtatása nem egyenrangú Pócs János videójával.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Hihetetlen! A fideszes Pócs János bezárta alkalmazottját a kazánba, majd felgyújtotta! Videón a történet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük