Kultúra

Felnőtt tartalom! Lakatos Márk és a puncikiállítás

felnott tartalom

A világ egyetlen vaginamúzeuma Londonban van. Egyelőre csak virtuálisan járható be a tárlat a női nemi szerveknek szentelt kultúrközpontban. Florence Schechter három nézőpontból akarja bemutatni a vaginát: kulturális, tudományos és történelmi. Budapesten is nyílt hasonló tárlat, amit a 24.hu invitálására Lakatos Márk is megnézett.

Nem pornótárlat!

A londoni szervező garantálja, hogy az, aki pornót vár a kiállítástól, nagyot koppan, mert messze nem erről van szó. A tervezett kiállítás érinti majd a női nemi szervek megjelenését az irodalomban a képzőművészetben, az állatvilágban, foglalkozik a szexuális erőszakkal és a feminizmus múltjával-jelenével is. Az weboldalon megtudhatja az odalátogató, hogy

“Létező jótékonysági szervezetekkel együttműködve fogunk dolgozni olyan kérdésekben, mint például a menstruációnál szükséges termékek elosztása a hajléktalanoknak, vagy a szexuális zaklatás túlélőinek támogatása.”

A múzeumban helyet kap egy bolt is, ahol művészi nyomatokat, feminista irodalmat fedezhet fel a látogató és támogathatja is a kiállító művészeket.

“Van egy péniszmúzeum Izlandon, ami nagyon jó, de vagina múzeum nincs sehol a világon. Vannak utazó kiállítások, minitárlatok és egy virtuális múzeum, de nincs egyetlen hely sem, amit kifejezetten a női anatómiának szentelnének. Ez eléggé felháborított, de rájöttem, egyetlen módon orvosolhatom: ha megcsinálom a saját vagina múzeumomat” – nyilatkozta Schechter, hozzátéve, hogy elsőnek lenni sajnos rengeteg megelőző kutatómunkát jelent.” (borsonline.hu)

illusztráció: vagina museum

 

A 24.hu eddig pihentetett Retox című riportsorozata, amiben ismert embereket vettek rá arra, hogy kilépve komfortzónájukból olyan szituációban találják magukat, ami teljességgel idegen tőlük, újjáéledni látszik. A friss, ropogós epizódban Lakatos Márkot faggatták.

Rengetegen élnek le úgy egy egész életet, hogy nem merik felvállalni másságukat. Ez megnyomorítja őket is és szeretteiket is. Az alábbiak hátha segítenek annak, akinek szüksége van rá. Kiderül, hogy a beismeréstől nem dől össze a világ, másnap is felkel a nap, a többiek pedig majd megemésztik.

Bemelegítés

Lakatos Márk nyíltan vállalja homoszexualitását, amivel kapcsolatban elmesélte, hogy mikor és miként coming outolt apukája előtt, akivel a szülei válása után 5 évig együtt lakott.

“Találkoztál női nemi szervvel?”

-hangzott el a nyitókérdés, mivel a riporter feltételezte, hogy életében nem látott vénuszdombot.

“Farkakról sokkal jobban tudnék beszélni….. 18 éves koromig nagyon kövér volta. Nem volt párkapcsolatom. (….) 13-14 éves korom körül tudatosodott bennem, hogy a fiúkat szeretem (…) nem tudom, hogy rólam mit tudtak az emberek, magas volt a hangom, lányos volt az arcom, (…) alapvetően nem voltam focizós-verekedős fiú…”

Babákkal játszottam, amiket akkor is jobban öltöztettem fel, mint a lányok….

“Nagyon el tudom fogadni azokat az embereket, akik egy egész életet leélnek családdal, gyerekekkel, hogy ezt nem merik felvállalni. Nagyon sok ilyen van….”

2 évet élt Madridban, ahol kísérletezett azzal, hogy női ruhában élte az életét, de hazatérve inkább öltöztette a hozzáforduló hölgyeket.

“Jó lenne, ha a hetero férfiak is elfogadnák magukban, hogy csomó minden nőies dolog van bennük….”

A puncikiállítás nemátalakító műtéten átesettekről

A Klauzál téren lévő könyvesbolt-kiállítóteremben egy olasz festő akvarelljeit láthatják, amiknek témája: a női nemi szerv. Márktól tudhattuk meg, hogy barátnőjének, Novák Angélának, aki nemátalakító műtéten esett át szintén látható a vaginája az akvarellek között. A művész azonban diszkréten kezeli modelljei kilétét, így nem tudni, hogy melyik kép kihez tartozik.

Mindent ki kell próbálni!

Arra a kérdésre, hogy mit tenne, ha fegyvert tartanának a fejéhez, lefeküdne egy nővel ezt válaszolta:

“Nagyon szívesén lefeküdnék egy nővel, de soha nem volt rá alkalmam, nem tudom, hogy működne-e?…”

A továbbiak a videón:

 

Nyári Krisztián a Billy Elliot-üldözésről – “Zsugorodik az agy a melegben”

Balettruhában vonult a Kétfarkú a Magyar Időkhöz

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

http://varosikurir.hu/ha-a-billy-elliot-musical-veszelyes-akkor-milyen-jelzo-illik-orban-gyuloletpolitkajara/

About Author

Szólj hozzá!