A Fidesz kitiltaná Pécsről Soros György civiljeit

Javasolják, hogy a városvezető grémium minősítse nem kívánatosnak a Soros által létrehozott Nyílt Társadalom Alapítvány pécsi működését.A Fidesz pécsi szervezetének elnöksége nem tartja elfogadhatónak, hogy Soros György egyik alapítványa létrehoz egy központot a városban a civil kezdeményezések támogatására, és arra kérik a helybélieket, hogy ingatlanjukba ne fogadják be a Sorossal együttműködő szervezeteket. Erről pénteken rendkívüli ülésen döntött a városi elnökség.

Az ülés után a Fidesz sajtótájékoztatót tartott, s azon Hoppál Péter, a párt pécsi parlamenti képviselője elmondta: az elnökség megfogalmazott egy határozati javaslatot, amit a jövő héten terveznek elfogadtatni a baranyai megyeszékhely kormánypárti többségű közgyűlésével. A javaslat szeretné elérni, hogy a városvezető grémium minősítse nem kívánatosnak a Soroshoz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány pécsi működését.

Soros alapítványa 130 millió forinttal támogat dél-dunántúli civil kezdeményezéseket

Pénteken az üzletember támogatásának szétosztását koordináló Emberség Erejével Alapítvány tájékoztatót tartott Pécsen a pályázni kívánó civil szervezeteknek. A megbeszélésre több mint félszáz szervezet ment el.

(forrás: Népszava)Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük