A Fidesz nőügyekkel nem foglalkozik

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője, „Köszönjük Bence! Ülj le, egyes ! Önök tényleg ennyire tartják a nőket? Önök szerint egy családban a férfi kizárólagos dolga a pénz kezelése? ” címmel írásbeli kérdéssel fordult Balog Zoltán emberminiszterhez.
[mnky_ads id=”10551″]

Balog és a nők

A szocialista képviselő szerint nemrégiben nyilvánosságra került, hogy a kereszténydemokrata Rétvári Bence államtitkár tavaly októberben egy mezőtúri fórumon arról beszélt, nincs olyan, hogy pár ezer menekültet befogad az ország, mert ha egyszer engedünk ebben, akkor többé nincs visszaút, és nem mi döntünk erről a jövőben sem.
[mnky_ads id=”10552″]
Azon túl, hogy mennyire nem keresztényi hozzáállás mindez, az azóta kiderült információk alapján, még csak nem is igaz. De Rétvári a félrebeszélését itt nem hagyta abba, azzal folytatta, hogy — egy családi hasonlattal élve — mindez olyan, mintha egyszer a férfi a bukszát átengedi az asszonynak, hogy ő költi, azt nem lehet visszakapni.

Rétvári a nőkről: olyan beengedni egy menekültet, mintha átadnánk a bukszát az asszonynak, nincs visszaút!

Idézzük Bangónét:

„Nagyon sajnálom, hogy Önök így gondolkodnak, csak remélni tudom, hogy Önöknél sem ez a szokás, és csak a szája jár államtitkár úrnak. Ezzel együtt felháborítónak tartom, hogy ezzel a macsó, nőket lealacsonyító beszédmóddal folyamatosan azt közvetítik, hogy a nőket semmibe kell venni, akiknek leginkább a konyhában vagy az ágyban a helyük. Amikor egy kormánytag azt üzeni a magyar nőknek, hogy ők még a pénzkezeléséhez sem értenek, akkor nem csak a nőket sérti meg, hanem magáról is kiállítja a bizonyítványt. Köszönjük Bence! Ülj le, egyes ! Mindezek miatt kérdezem Miniszter Úrtól :

  • Önök tényleg ennyire tartják a nőket?
  • Önök szerint egy családban a férfi kizárólagos dolga a pénz kezelése ?

Várom megtisztelő, nem sértő válaszát ! „

A miniszter helyett maga az érintett, Rétvári Bence államtitkár vette a fáradtságot, hogy válaszoljon. Nem vitte túlzásba, a válaszát közreadjuk:

„Az elhangzottak szándékos félreértelmezése nem más, mint egy reménytelen helyzetben levő párt kétségbeesett próbálkozása.”

Segítünk a keresztény szellemiségtől duzzadó államtitkárnak. Egy klasszikust idézünk, amiből egyértelműen kiderül, hogyan is gondolkodik a pártcsaládja a nőkről, a női szerepekről:

„Nőügyekkel nem foglalkozom”

Értjük ugye?
[mnky_ads id=”10553″]

Rétvári nem tartja fontosnak, hogy emberek fagynak meg Magyarországon

Azt persze nem vizsgálja az ÁSZ, honnan volt krumplija Rétvárinak

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük