Rétvári nem tartja fontosnak, hogy emberek fagynak meg Magyarországon

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Korózs Lajos írásbeli kérdésére válaszolt a rém elfoglalt Balog Zoltán helyett. A válaszban nem volt köszönet.

Embertelen válasz az emberminiszter sameszától

Az MSZP politikusának kérdése az volt, hogy:

„mennyien haltak meg kihűlés miatt ezen a télen?”

A kérdésre Balog Zoltán helyett Rétvári Bence államtitkár válaszolt, meglehetősen hosszan, összesen 14 részben, amelyekben az volt a közös, hogy egyik sem a kérdésre felelt, hanem a Fidesz csodálatos tetteit sorolta fel. Na jó, nem mind, volt köztük olyan is, amelyik a baloldalt simfölte, ezzel is kiemelve, hogy Orbán mennyire jó „atyuskája” népének.

„Az Ön szociális érzékenységéről sokat elárul, hogy a legnagyobb válság közepette, amikor kormányával elvettek egy havi bért a nyugdíjasoktól, a közalkalmazottaktól és a köztisztviselőktől, amikor növekvő munkanélküliség és szegénység sújtotta az embereket, akkor Ön és Simon Gábor a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkáraiként felfelé eltérítve kapták meg keresetüket, mellyel magasabb fizetést kaptak, mint 2010. után bármelyik politikai államtitkár. Azzal a Simon Gáborral kapta meg keresetének eltérítését, aki több száz millió forintos bankszámlakivonattal a zsebében menetelt az éhségmenet elején. Azt gondolom kijelenthető, Ön és párttársai hiteltelenek a szociális ügyekben.”

Hiába várja, kedves olvasó, hogy bármi is kiderüljön arról, mit gondol a felelős magyar kormányzat a mélyszegénységben élőkről és a probléma megoldásáról. Rétvári csak nyomta a ködös téveszméket:

„Ez a kormány továbbra is elkötelezett amellett, hogy a legrászorultabbak ellátás a folyamatosan megoldott legyen. Nem úgy, mint az Ön egykori kormánya, mely megszüntette a korábbi otthonteremtési rendszert, és így terelte a devizahitelezés felé a magyar családokat. Ennek eredményeként a lakossági devizahitelek összege soha nem látott méretet öltött és a 2008-as gazdasági válság idején több százezer magyar család került kilátástalan helyzetbe, sokakat a kilakoltatás veszélye fenyegetett. Önök az eladósodottságba, a szegénységbe és az utcára taszították az embereket.”

Arra, hogy hányan haltak meg kihűlés miatt idén télen eddig és mit tervez tenni az Orbán-rezsim a továbbiakban, hogy ilyen ne történhessen, néma csend!

Több tízezer hajléktalan térhetne vissza a normális életbe

Bencsik: az ételosztás az egyik legaljasabb módszer

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük