Sorting by

×

Fidesz-programadó – az ellenzékről

Az egyesült ellenzék választási és kormányzási programja nagyjából már ismert. Rém kíváncsi, és talán kissé önpusztító hajlamú betűvető vagyok, lám, most is mire vetemedtem: szerettem volna megismerkedni a Fidesz választási programjával is. Elvégre választások közelednek, amelyben elvben benne van annak a lehetősége, hogy a kormányzó Fidesz is elárulja a jövőre vonatkozó szándékait azon kívül is, hogy mindenütt és minden fideszes háttérfalon ott virít: „Nekünk Magyarország az első!” Ezt tudjuk. Csak a javunkat akarják. A javainkat.

A honlap élén a petíció

Mármost ennek okán belekukkantottam a Fidesz Magyar Polgári Szövetség honlapjába. És amit ott találtam, abból kiderült, hogy a Fidesz tudja legjobban, mit tesz vagy nem tesz – a baloldal! a jövőben a haza ellenében. A már az utcákat is megjárt, fejbeverő plakáttal indít a honlap, a bazi nagy képen Gyurcsány és MZP orcája virít, mellettük a felszólítás: „Írd alá te is a Stop Gyurcsány! Stop Márki-Zay! online petíciót.” (Te-tu viszonyban vagyunk, a Fidesz, meg én.) Keresgéltem a honlapon, ki is lenne a petíció címzettje. Megtudtam, és itt most közkinccsé teszem:

„Üzenjük meg a baloldalnak, hogy nem kérünk a 2010 előtti politikából és a múlt embereiből!”

Rendben. Normális, ha a kormánypárt és ellenzéke üzeneteket vált, de miért „petíció” ez a fejezete a Fidesz kampányának? Mindegy. Az ő dolguk. Haladjunk!

Vegytiszta hülyeség

A honlapon balra az adománykérő „Támogass” c. rovat, (az államkasszában már nincs elég pénz a Fidesz-kampányra), mellette a „Videók” és az „Add tovább” összeállítások (felkiáltó jel nincs.) Alatta a főcím: „Aktuális”, Orbán Viktor inti a nemzetet a maga módján (képpel) „Ha nincs gyermek, nincs jövő” (Az nincs.) Második helyen Kocsis Máté (képpel) „Az a leghelyesebb, ha az emberek döntenek a gyermekvédelmi vitában” (Gyermekvédelmi vita sincs.) Az Aktuális rovatban az utolsó helyre szorult Hollik István (és képe): A baloldal rászabadítaná a szexuális propagandát a gyermekekre. (Ez már vegytiszta hülyeség.)

A rémes baloldal

No de menjünk tovább! Alább következnek a „Videók” rovat címei:

 • Bánki Erik: A baloldal ugyanott folytatná, ahol 2010-ben abbahagyta (Adósságban – kénytelen-kelletlen – feltétlenül!)
 • Nacsa Lőrinc: A baloldal miniszterelnök-jelöltje összevissza beszél a családtámogatásokról (Ajaj: rászorultsági elvet emleget)
 • Hollik István: Erős hónap jön a magyar embereknek (Februárban érkeznek a nagy voks-vásárlási pénzek. Nagyon jól jönnek az embereknek, csak fölöttébb költségesek)
 • Hollik István: A baloldal a múlt kudarcos politikáját hozná vissza az egészségügyben (Még nem olvasta az orvosi kamara 12 pontját.)
 • Nacsa Lőrinc: Tudta az MSZP, hogy Bangóné hazudik a diplomájáról? (Jogos kérdés. Semjén Zsolt és Farkas Flórián hogy’ kapott bizonyítványt? Ez is jogos kérdés, de Nacsa Lőrinc ezt nem kérdezte.)
 • Kovács Péter Bp. 16. ker. polgármester: A Bajnai-Gyurcsány korszak visszatért a Városházára (Ő csak tudja, már az előtt is tudta, hogy kamu vizsgálatát levezette.)
 • Hollik István: Márki-Zay zagyva egészségügyi javaslatai egybeesnek a Gyurcsány-kormány politikájával. (V.ö.: orvosi kamara!)

Ez még tart egy darabig, de nem folytatom, valamennyi videó arról szól, hogy a baloldal lelkiismeretét miféle erkölcsi-politikai és egyéb galádságok terhelik.

Van itt jövőkép

De mindjárt mellette itt van az „Add tovább” rovat. Ebben plakátokon ismerteti a Fidesz a jövőre vonatkozó elképzeléseket, íme:

 •  A 2022-es költségvetés az újraindítás költségvetése.

Soha ennyi pénzt nem fordítottunk még a munkahelyek megerősítésére és új munkahelyek teremtésére. (No ez legalább programelemnek tekinthető a jövő évre, kár, hogy az idei költségvetés már megbukott. Egyebekben megnyitni a plakát-file-okat nem lehet. A szavazó érje be ennyivel!)

 • Az elmúlt tíz év bizonyította: a magyar emberek tudnak és akarnak is dolgozni, fizetésből akarnak megélni. Annyi új munkahelyet fogunk létrehozni, ahányat a vírus tönkretesz!

(Ez némiképp elavult szöveg 2020-ból, de oda se neki! Az pedig, hogy az emberek fizetésből akarnak megélni, kétféleképpen értelmezhető – egyfelől az élethez elegendő, tisztességes keresetből; másfelől hogy nem lopásból akarnak megélni. Mi köze ehhez a Fidesznek?)

 • Nem kérünk a migránsok betelepítéséből! A Fidesz-KDNP és a magyar polgárok elsöprő többségének az az álláspontja, hogy nemet kell mondani a bevándorlásra.

(Ez is egy álláspont, legfeljebb a kormány nem egészen osztja, ha tekintetbe vesszük a jelenleg Magyarországon dolgozó, mintegy 200 ezer külföldit, és a még várhatóan érkező, újabb vendégmunkásokat.) A továbbiakban sincs újdonság:

a Fidesz megvédi Magyarországot és a családokat a baloldaltól, a migránsoktól, a járványtól, Brüsszeltől és minden egyéb ármánytól. Plakátokon.

Ezek már magvas, eredeti fideszes program-elemek, de még nem maga, a program

Vajon az hol lehet? A „Hírek” címszó alatt nincs, itt viszont megtalálni mindazt a jót, amit a Fidesz és a kormány az utóbbi időben elkövetett, nemkülönben (ismételten) azt a rosszat, amivel a baloldal, Brüsszel, és mindenki más, aki nem Fidesz az ország terheit-bajait sokasította.
Van még a honlapon „Szervezeti kereső”, aki keres, ott talál fideszes neveket-címeket. Slussz. (Ha van még más is, bocsi!)

Programnak a Fidesz.hu/Fidesz frakció honlapon nyoma sincs. Szervezeti szabályzatnak sincs, tájékoztatás a Fidesz testületi üléseiről és azok határozatairól – nincs. A választmány működésének krónikáját az Origón lehet fellelni, legutóbbi ülésükön elfogadták a képviselőjelöltek névsorát.

Egyébként az egész igazi fideszes híroldal – jobbára a baloldal bűneiről és a Fidesz erényeiről. No és persze rábukkantam a Fidesz Alapszabályára is, jó hosszú olvasmány, és fölöttébb tartalmas – kiváltképp az a rész, amely a szervezet alapvető céljait összegzi. (Remek célok – pocsék gyakorlat! Mellesleg pedig a választmánynak évente legalább három ülést kellene tartani, de a többiről mit sem tud a közvélemény. Lehet, hogy meg sem tartották azokat?)

És persze beütöttem a keresőbe ezt az egyszerű címet is: a Fidesz választási programja

A legfrissebb változatot 2010-ben keltezték. Azóta azt csinálják, ami éppen Orbán Viktor eszébe jut. Emlékeznek?

„Folytatjuk!”

És a legfrissebb, azaz inkább ősi forrásokból felfrissített bölcsesség:

Magyarország előre megy! Nem hátra!

Ez a Fidesz agytröszt legújabb választási leleménye. Miért is ne? A választók többsége nem olvas választási programot. És ha nincs ilyesmi, az ellenzék sem kérheti számon az ígéretek teljesítését. Tisztelt polgárok! Olvassanak Fidesz honlapot! Abból megismerhetik az egyesült ellenzék sötét terveit, a Fidesz szándékai felől azonban nyugodtak lehetnek, arról nem tudnak meg sehol semmit! Programjuk persze van, de tíz évre titkosították!

Kapcsolódó

 

Fidesz-programadó – az ellenzékről

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

 • 2022.02.10 - 07:35
  Közvetlen hivatkozás

  Hát, ja! Folytatjuk! (Az ország kirablását! Pénzügyileg, szellemileg és a humán erőforrását egyaránt) Magyarország előremegy, nem hátra! (Igen, előre, egészen Hortyig!) Egyszerűen hihetetlen, hogy sok jó magyar ember ezt a mérhetetlen mennyiségű baromságot el- és befogadja!

  Válasz
 • Visszajelzés: Fidesz-programadó (2.) - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.