Fideszes kamuflázs

Kamuvalóság, kamupolitika, s annak részeként csütörtökön kamutüntetés, Bayer Zsolttal a főszerepben: ez a fideszes „varázslat”. Amíg ezért rajongsz, öklödet rázva gyalázkodsz utcán vagy facebookos kommentben, vagy megdermedve, csendben borzongva, magadba zárva figyelsz, addig a szemedet is kilopják. 

Tüntetünk, tüntetünk?

Niedermüller Péter ellen szerveznek tüntetést a „Sajtóklub” nevet bitorlók: a „kereszténygyűlölet” ellen fog fölszólalni mindenféle gyűlölködés apostola, legfőbb sztárja, Bayer Zsolt… Az ötös számú párttagkönyv tulajdonosa, kitüntetések birtokosa, Orbán első számú vihogópartnere.

A képen a következők lehetnek: 2 ember, evő emberek, ülő emberek és étel

Ahol még nem az elszabadulni látszó aljas és őrült gyűlölet az úr, ott mások is jót röhögnének ezen.

Niedermüller Péter a legújabb kiszemelt áldozat

Aki közéleti szereplését elfogulatlanul kísérte, tudja: képtelenség őt bármiféle gyűlölködéssel megvádolni – még akkor se, ha netán nem egészen úgy fogalmazott, ahogy az fideszes kamuflázs idején politikustól elvárható…

Ahogy persze teljes képtelenség az is, hogy Bayer Zsolt és „sajtóklubja” legyen főszereplője vagy egyáltalán részvevője valamely gyűlölködésellenes tüntetésnek. Igazi őrület… Vagy nem is: józan számítás, amely fölmérte, hogy a negyedszázada hasonló hecckampányokhoz szoktatott, azoktól megmérgezett emberek bármit elhisznek, csak gyűlölködhessenek.

 • Felnőtt egy generáció, amely folyamatos uszításhoz szokott; egy generáció, amely a Fidesz által összezavart nyelvet használja, „érti”. Azt a primitív, de jól használható nyelvet, amellyel folyamatosan vádolják az ellenzéket, az épeszű embereket olyasmivel, amiben éppen a vádaskodó a bűnös.
 • Felnőtt egy generáció, amely zsidózáshoz, cigányozáshoz, libsizéshez, a felvilágosult gondolkodás rágalmazásához szokott. E generáció tagjainak el lehet adni azt is, hogy jogvédők indítottak etnikai feszültséget keltő kampányt, Gyöngyöspatára hivatkozva, és jogvédők befolyásolják a bíróságokat is.

Így élünk, jó 25 éve, hecckampányok között. Megszoktuk, hogy mindenért mások a felelősek; elhisszük azt is, hogy alagutakon vagy a Tiszán úszva, ürgebőrbe varrva jönnek a migráncsok. Elhisszük azt a röhejes manipulációt is, amit a „röszkei rohamról” „dokumentáltak”…

Sorosozunk, éjjel-nappal…

Elhisszük, hogy a Néppárt liberális uralom jármát nyögi – már csak a Fidesz és néhány szövetségese próbálja visszaterelni a helyes útra…

Abszolút logikus tehát, hogy ennek is meg kell történnie: a Fidesz megrendelésére a gyűlölködő terrormédia legalja szervez „gyűlöletellenes”, „keresztényvédő” tüntetést. És mindezt a „történelmi” egyházak szó nélkül tűrik – vagy éppen asszisztálnak hozzá… Ha hívő volnék, azt mondanám: sátáni…

De van remény, ha pislákol csupán, akkor is: nem lehet már olyan messze a gödör legalja. Ám mire leérünk, úgy lehet, a bűzétől – magunktól és egymástól – elalélunk.

Mindenesetre a fölfelé vezető úton az első lépés a fideszes kamunyelv elhajítása, a nyelv visszavétele lehet.

 

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Fideszes kamuflázs

 • Avatar
  2020.01.29 - 18:37
  Közvetlen hivatkozás

  A “kamu” szerintem kevés a fideszes nyelv jellemzéséhez. Nem csak hazug, hanem tudatosan használt aljas indulatokat generáló, a valóságot önmaga ellen fordító jól kitalált kommunikációs nyelv. (ne kamuzzál, mondom a barátomnak….EZ nem az!)
  És igaz, fölnőtt az a generáció, mely a “mi” nyelvünket már nem érti, és nem is tudjuk megmagyarázni, miről is beszélünk.
  Elveszett, elvesztett nemzedék. :-((

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük