Sorting by

×

Fideszes szál a milliárdos vállalkozó meggyilkolása ügyében?

Az orvosszakértői vélemény szerint halálra gyógyszerezhették gyilkosai azt a milliárdos vállalkozót, akinek összeégett holttestét 2020 augusztusában találták meg a Baranya megyei Báron – hangzott el a rendőrség pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A 62 éves M. István meggyilkolása ügyében M. Zsoltot és K. Istvánt gyanúsítja a rendőrség előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel, továbbá a két férfit és három társukat sikkasztással is gyanúsítják.

A nyomozás adatai szerint

a társaság tagjai több mint 40 millió forintnyi értéket szereztek meg a mentálisan leépült, pszichiátriai beteg, alkoholfüggőséggel küzdő vállalkozótól, majd a gyilkosság leplezése érdekében a holttestre rágyújtották a férfi kastélyát

– derült ki a tájékoztatón. Petőfi Attila országos főkapitányi biztos elmondta:

2020. augusztus 10-én riasztották a lángoló bári kastélyhoz a tűzoltókat, akik az épületben egy felismerhetetlenségig összeégett holttestet találtak. Később is csak genetikai vizsgálattal sikerült igazolni az áldozat személyazonosságát, illetve kiderült, hogy a férfi emberölés áldozatává vált.

Az ezt követő nyomozás megállapította,

hogy a mentális problémákkal küzdő férfi 2020 áprilisában, a pszichiátriai kezelése után ismerkedett meg a gyilkosság egyik gyanúsítottjával, M. Zsolttal. A gyanúsított által szervezett társaság izolálta a vállalkozót azzal a céllal, hogy megszerezzék a vagyonát. Elvették a mobiltelefonját és megakadályozták a kapcsolattartását a két lányával is.

A férfit vényköteles gyógyszerekkel, antidepresszánsokkal és alkohollal tömték, és bódult állapotában különböző, a cégei és a vagyontárgyai megszerzésére lehetőséget nyújtó nyilatkozatokat írattak alá vele. Ezek között volt egy végrendelet is, amelyet a férfi az állítólagos “élettársa” javára írt alá, de ez a nő egyébként M. Zsolt barátnője volt

– ismertette a vezérőrnagy.

Harmati Béla, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója arról számolt be: a nyomozás adatai szerint a társaság tagjai akkor dönthettek áldozatuk sorsáról, amikor a Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére a férfit gondnokság alá helyezték. Ez vezetett ahhoz is, hogy a férfit a XII. kerületi villájából Bárra költöztették.

Az üggyel Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnöke már 2020 szeptemberében többször is foglalkozott

A XII. kerületben képviselő Kovács Gergely figyelt fel arra, hogy a lehető leggyanúsabb alakok jelentek meg Mészáros István milliárdos Napos út 4/b alatt található házánál. Az idős úr ezzel egy időben elérhetetlenné vált rokonai számára.

2020. május 4-én Mészáros István – magánszemélyként – teljeskörű meghatalmazást adott egy Kiss József nevű személynek, hogy a hatóságok előtt a nevében, helyette eljárjon, őt képviselje. Egy formanyomtatványról van szó, amelyet kézírással töltöttek ki.

Hét nappal később, 2020. május 11-én újabb meghatalmazás készült. Ebben Mészáros István – mint ügyvezető – már azzal hatalmazta meg Kiss Józsefet, hogy a milliárdos vagyonnal rendelkező cége nevében

„a Nemzeti Adó-és Vámhivatal, a Magyar Posta, bíróságok, valamint pénzintézetek, gazdasági társaságok, más hatóságok és állami szervek előtt teljes jogkörrel eljárjon, a kft-t az ügyvezető helyett és nevében képviselje”.

Ezeket az iratokat dr. Péczely Attila, XII. kerületi fideszes önkormányzati képviselő, ügyvéd készítetette el

Kovács Gergely 2020. szeptember 14-én írt arról, hogy

“A rendőrségnek tudnia kellett róla, hogy a Napos út 4/b-ben lakó Mészáros István veszélyben van, ha máshonnan nem, onnan mindenképp, hogy kérdeztem erről a júniusi testületi ülésen a kerületi rendőrkapitányt. Én két tök különböző forrásból hallottam Mészáros István baranyai kastélyáról és arról, hogy gyaníthatóan odakerült.”

Ezt követően a gyámhivatal zárolta a férfi bankszámláit,

illetve M. István ellenszegült, amikor az értékpapírjait akarták pénzzé tenni. A gyanúsítottak már biztosítottnak érezték az érdekeiket azáltal, hogy a végrendeletében M. István az élettársára hagyta a vagyonát.

A végső lökést az adhatta meg, hogy augusztus 10-én az áldozatnak meg kellett volna jelennie a főváros XII. kerületében, a gyámhivatalban, M. István pedig azzal fenyegetőzött, hogy a meghallgatáson kitálal

– mondta az ezredes. Pál Adrián, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója elmondta, hogy a gyanúsítottak eladták a férfi csömöri telephelyén található vashulladékot, amivel 10 millió forintnyi kárt okoztak. Az áldozat lánya pedig arról számolt be, hogy 30 millió forintnyi érték tűnt el a bári kastélyból; ebből 5 millió forintnyi később megkerült.

Az egyelőre nem számszerűsíthető, hogy a társaság az eltelt hónapok alatt mennyi pénzt szerzett meg M. Istvántól, aki 5 és 10 milliárd forint közötti vagyonnal rendelkezett

– számolt be a nyomozás eredményeiről a rendőr ezredes.

Forrás: MTI/police.hu

Friss hírek a Városi Kuríron!

 

Fideszes szál a milliárdos vállalkozó meggyilkolása ügyében?

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

  • 2022.02.13 - 11:38
    Közvetlen hivatkozás

    Mi az, hogy egyik kutya, másik eb? Hol van olyan ügy, amely milliárdos meggyilkolásával DK-s, Jobbikos, Momentumos stb. képviselőt hoz/hat kapcsolatba? És mi van a régi, gyanús ügyekkel, Vancsik, a juhász halálával? Egyik sem a mostani ellenzéknek állt az útjában…

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.