Szobafogságban a fideszes nemzetbiztonsági tagok! Annyira sem bíznak bennük, hogy ami keveset tudnak, arról ne fecsegjenek össze-vissza!

Na, megtörtént a második beismerő vallomás. Az első a pánikszerű elterelő hadművelet volt: inkább legyen népszavazás, mint hogy a Pegasusról szóljon a közbeszéd. A másodikra most került sor: a fideszesek parancsszóra távol maradtak a nemzetbiztonsági bizottság üléséről. Szerintem még őket sem avatták be a főnökeik mindenbe, de még annyira sem bíznak bennük, hogy ami keveset tudnak, arról ne fecsegjenek össze-vissza.

Pedig azt nyugodtan bevallhatnák, ha a kormány vásárolt a Pegasus kémprogramból

Nem önmagában ezzel van a nagy baj, (a szervezett bűnözés vagy terrorveszély ellen máshol is használnak ilyet), hanem a felhasználással. Hiszen 3 eset van:

1. Vélt ellenfeleiket illegálisan hallgatták le

(A szolgálatok magasról jövő ukáz nélkül ilyet nem mernek tenni.) Nem elsősorban a vezető politikusok izgatták őket: azoknak a nézeteit ismerik. A jelek szerint elsősorban olyanok után kémkedtek, akik valami kormányközeli gazdasági disznóság nyomában voltak. (Az újságírók az orosz Befektetési Bankkal kötött üzletről, Paksról, Rogán körének ügyeiről nyomoztak, Gémesi a szemétszállítási panama útjában állt, Simicskáék túl sokat tudtak stb.)

2. Nem maguk végezték az illegális megfigyelést, hanem -szintén törvénytelenül- „kiszervezték”,

ahogy Varga Judit is „kiszervezte” államtitkárához az engedélyezési jogot, legalább is most rákeni. (Várom, mikor lép be a történetbe a portás.) Akinek átadták a feladatot és a technikát, az lehetett egy kormányközeli magáncég, esetleg ne adj isten az oroszok. (Ld. ismét az orosz Befektetési Bank ügyét, amelyet amúgyis kémkedéssel szoktak gyanusítani).

3. A szolgálatok „szabályosan” is dolgozhattak, vagyis volt hozzá miniszteri-államtitkári engedélyük

Ez a legrosszabb variáció, mert ez esetben olyan emberek megfigyelésére adtak a legmagasabb szintről hivatalos állami engedélyt, parancsot, akiknél -mint pl. saját volt miniszterük: Chikán Attila, a paksi beruházást felügyelő volt államtitkáruk, vagy a több évtizede polgármester Gémesi, ennek semmilyen törvényi feltétele nem áll fenn: nem gyanúsíthatók terrorcselekménnyel, szervezett bűnözéssel stb.

De most tényleg, mit vártunk?

Hát hogy tudtak volna választani ezek közül a szerencsétlen fideszes bizottsági tagok? Jobb volt őket szobafogságban tartani. Amire kíváncsi vagyok, az egyetlen dolog:

Milyen büntetést szab ki Kövér a munkájuktól távolmaradó kormánypárti képviselőkre? Nagy összeg lesz, hiszen itt nem egy-egy szemtelennek vélt megszólalásról van szó, hanem arról, hogy akik a nemzet biztonságáért felelősek, szabotálják a kötelességüket.

Esetleg kezdhetnénk is a gyűjtést a várható büntetésre, nehogy földhöz vágja szegényeket. Így nyáron amúgyis mindenkinél sok a családi kiadás. Épp néztem, a boltban 2000 ft a cseresznye kilója, de a piacon is 1000 fölött van. Nem venném a lelkemre, ha meg kellene vonniuk Kövér szigora miatt a gyerekeik szájától!

Forrás

Kapcsolódó

 

 

fidesz

One thought on “Szobafogságban a fideszes nemzetbiztonsági tagok! Annyira sem bíznak bennük, hogy ami keveset tudnak, arról ne fecsegjenek össze-vissza!

  • Szerintem a futyiszesek maguktol SE akartak oda elmenni, hiszen mar reges-regen nem tudnak mit mondani onalloan – es mivel ez varhato volt, Igy sintersanya nyugodtan elengedhette azt a hazugsagot, hogy hat o elment volna, csak eppen nem engedtek meg neki. Mindenesetre oriasi hazugsagban maradtak – ez az osszenpi tavolmaradas maga a legszembetunobb beismerese a bunuknek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük