Szijjártó vakcinafutárnak állt – Orbán mondta: menj, és már repül is!

Kétszázezer AstraZeneca-vakcinát ad el Magyarország Portugáliának, Szijjártó Péter kedden személyesen szállt fel a repülőre és rögvest el is indult a szállítmánnyal Lisszabon felé.

A Magyar Közlöny pénteki számában megjelent határozat szerint

a kormány felhívja az emberi erőforrások miniszterét, hogy − a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), valamint a külgazdasági és külügyminiszter bevonásával – tegye meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a magyar állam képviseletében a vagyonelemekre vonatkozó adásvételi szerződés Portugália képviselőjével megkötésre kerüljön.

Az Orbán Viktor által aláírt rendeletben az adásvételről Kásler Miklós és Szijjártó Péter gondoskodik. Előbbi úriember kihagyta a személyes átadást.

A „nagy buli”

Ahhoz, hogy értékelni tudjuk, hogy Szijjártó maga szállítja le az „árut”, kis adalék:

A modernebb technológiákkal készül vektorvakcinák közül az AstraZeneca csimpánz-adenovírust alkalmazó vakcinája a legolcsóbb, alapára dózisonként mindössze 5 dollár (kevesebb mint 1500 forint”

A hír szerint 200.000 dózis vakcináról van szó, tehát a végösszeg

a beszerzési ár alapján: 300 millió forint.

Forrás

Frissítés!

és egy kis „mi vagyunk a Janik”-duma:

„Ha hagytuk volna lebeszélni magunkat a keleti vakcinák vásárlásáról, akkor ma nem mi lennénk Európa egyik legbiztonságosabb országa, és nem tudnánk segíteni másoknak sem.
Portugália immár a 3. uniós tagállam, összességében pedig a 8. ország, amelynek vakcinát adunk.”

Megjegyzés: Nem vagyunk „Európa egyik legbiztonságosabb országa”, ha ezt állítja a kormány, tegye közzé, hogy mi alapján teszi. A másik: akiket Sinopharmmal oltottak, azok nagy része sokkal rosszabb helyzetbe kerültek, mint az oltatlanok, mert bevették, hogy hatásos vakcinát kaptak, holott nagy részüknél ez nincs így. Ebből következik, hogy büszkének kellene lennie a kormánynak és személy szerint Szijjártónak, hanem alázattal az átvertek elnézését kérni.

 

szijjártó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük