Financial Times: “Az újabb győzelem felbátoríthatja a Fidesz kormányt”

Orbán Viktor nagy utat járt be a kis faluvégi háztól a kontinenseken átívelő ismertségig. Mára ugyan ismerik, de a demokrata érzelműek meg is vetik. A világhír összejött, de nem úgy, ahogy a kis vackában megálmodta.

Financial Times

Többek között az ismert orgánum is foglalkozik a magyar választással és a lehetőségekkel. Szerintük az ellenzéki pártok, a média és a magyar civil társadalom számára a vasárnapi választásokkal kapcsolatos kérdés nem csak az, hogy Orbán Viktor megnyeri-e a választásokat.

A legutóbbi burkolt fenyegetések, a médiában kiszivárgott és a már beterjesztett új jogszabályok a kritikusok azon aggodalmait táplálták, amelyek szerint az újabb győzelem felbátoríthatja a Fidesz kormányt, hogy az Európai Unióval, a demokráciával és a jogállamisággal szemben keményebb álláspontot képviseljen

– írja a szerző, Neil Buckley.

A cikk idézi Orbán Viktort, aki hangsúlyozta:

“a választás után elégtételt veszünk, erkölcsit, politikait, jogit”.

A FT hír-összefoglalójában is a magyar választásokkal foglalkozott, közölve, hogy a felmérések szerinti legvalószínűbb eredmény Orbán parlamenti többsége lesz.

Orbán Viktor

“szélsőjobboldali miniszterelnök”

összecsapott az Európai Unióval az illiberális demokrácia kiépítésére irányuló törekvése miatt. Ellenfelei pedig azzal vádolják, hogy két kormányciklusa alatt nőtt a korrupció. Orbán tekintélyelvű módon lecsapott a médiára, ezért kevés független hang maradt – tették hozzá.

Napi harcunkat add meg nekünk! – és Orbán megadja

Orbán: …egy rossz választás, és Budapestre nem fogunk ráismerni!

Süddeutsche Zeitung: Orbán börtönbe kerülhet, ha elveszti a választást

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük