Süddeutsche Zeitung: Orbán börtönbe kerülhet, ha elveszti a választást

A legnagyobb német lap, a Süddeutsche Zeitung ismét az Orbán-kormány gátlástalan korrupciójával kapcsolatos botrányokról, valamint a baráti kör szégyentelen meggazdagodásáról ír A szürke eminenciás hadjárata címmel.  A cikk szerint Orbánnak derenghet, hogy választási vereség esetén nemcsak a hatalmat veszíti el, hanem börtönbe is kerülhet.

Peter Münch, a cikk szerzője szerint Orbán Viktor legnagyobb ellenfelének a neve nem szerepel a választási lapokon, mégis ő veszélyeztetheti a kormányfő biztosnak hitt győzelmét. Orbán nemezise: Simicska Lajos, aki hatalmát egy médiaimpériumon keresztül élheti ki.

A Magyar Nemzet a választókat az Orbán-birodalom visszaéléseiről és nepotizmusáról szóló hírekkel bombázza. A Süddeutsche felsorolja a lap tényfeltáró cikkeit: Semjén Zsolt luxusvadászatáta Kósa Lajos-ügyet a titokzatos örökségről, Szabó Zsolt államtitkár offshore-cégét és az FBI által leleplezett pénzmosást.

A Süddeutsche Zeitung kiemeli: Magyarországon a legnagyobb hullámokat az Elios-ügy verte, mert a nyomok egyenesen Orbán családjához vezetnek, méghozzá a kormányfő vejéhez, Tiborcz Istvánhoz. Az OLAF szervezett csalásról beszél, és azt javasolja az Európai Bizottságnak, hogy fizettettessék vissza a negyvenmillió eurót.

A választók előtt olyan ország képe rajzolódik ki, amelyben egy kis klikk szégyentelenül gazdagodik. Ide sorolható Mészáros Lőrinc, akit egyszerűen strómannak neveznek.

(Forrás: Magyar Nemzet)

Kapcsolódó:

Még a Fidesz-szavazók negyede szerint is nőtt a korrupció Orbán kormányzása alatt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük