Kövérnek 674 ezer (!) forinttal nő a fizetése, de nem csak ő járt nagyon jól

A politikusoknak megszavazott fizetésemelés a parlamenti tisztségektől is függ. A magas pozícióban lévők alapból nagyobb összeget kapnak.

Az RTL esti Híradójában tüzetesen is megnézte, hogy mennyivel is nő egyes politikus bére, miután a napokban fizetésemelést szavaztak meg saját maguknak.

Kövér László házelnök például az eddigi 1,7 milliós fizetése helyett 2,4 millió forintot kereshet majd a jövőben. Ez 674 ezer forintos emelésnek felel meg. A fideszes Bánki Erik, aki bizottsági elnök és frakcióvezető-helyettes is, ugyancsak igen jól jár: eddigi 997 ezres fizetése helyett mostantól több mint 1,5 millió forintot kap majd.

A fizetésemelés érinti a kormánytagokat is, ők eddig a képviselői fizetés 30 százalékát kapták meg a miniszteri, államtitkári fizetésük mellé. Az új törvény szerint viszont nekik is jár a teljes képviselői fizetés. Így például Szijjártó Péter külügyminiszter pénztárcája több mint 666 ezer forinttal lesz vastagabb augusztustól, ezzel a fizetése csaknem 2 millióra forintra nő.

A módosításra nemmel szavazó DK képviselője, Gréczy Zsolt szerint a kormány magatartása cinikus, mert szerint a Fidesz koránt sem emelte olyan mértékben a pedagógusok vagy az egészségügyben dolgozók bérét, hogy azzal kérkedni lehetne. A DK a megemelt képviselői fizetesekböl több karitatív akciót indít és Gyurcsány Ferenc továbbra is jótékony célra adja a teljes fizetését.

(Forrás: RTL Klub, hvg.hu)

Kapcsolódó:

A Fidesz zsarolta az ellenzéket a képviselői fizetésemelés támogatása érdekében

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük