Orbán G. Viktor az új amerikai elnök? Ja nem, csak másolgat…

A Kárpátok új Géniusza már Hungarian Air Force feliratú géppel repked, ezzel is hasonlítani akar az Air Force One-t használó furcsa hajú fickóra. Nem fogta fel, hogy ettől még nem lesz jelentős világpolitikai tényező…

Masszív és méltóságteljes Airbusból szállt ki szerdán délután Orbán Viktor és felesége a tel-avivi Ben Gurion reptéren. A szürke gép oldalán a Hungarian Air Force felirat látható.

Mindez azért érdekes, mert a Magyar Honvédség tavaly vásárolt két Airbus-szállítógépet. Azt korábban a honvédelmi tárca és kancelláriaminiszterként még Lázár János is határozottan cáfolta, hogy kormányzati gépeket vettek volna, a minisztérium szerint katonai, egészségügyi és polgári feladatokra használt gépeket szereztek be.

A Népszava levélben kereste meg Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy ugyanarról a gépről van-e szó, és ha igen, miért használják diplomáciai utakra a honvédség repülőjét, miért nem valamelyik kereskedelmi járat első osztályán utazott a kormányfő. Választ még nem kaptak.

Persze mi így is tudjuk a választ: Orbán megpróbálja Trumpot másolni, bár ehhez még igazítani kellene a frizuráját (a pocak már megfelel). Az amerikai elnökök ugyanis szintén nem kormányzati géppel repülnek, hanem a légierő egyes számú repülőjével. Így már csak azt nem értjük, hogy a kormányfő miért a várba akar költözni, miért nem a pesti Fehér Házba (a képviselői irodaházba)?

(Forrás: Népszava)

Kapcsolódó:

Izraelben tiltakozást szerveznek Orbán Viktor látogatása ellen

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük