Csoroghatott Orbán nyála - Budapesten ismertették a 2026-os foci vb terveit - Városi Kurír

Sorting by

×

Csoroghatott Orbán nyála – Budapesten ismertették a 2026-os foci vb terveit

Budapesten ismertették terveiket, elképzeléseiket a 2026-as labdarúgó-világbajnokságra pályázó országok képviselői. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Csányi Sándor FIFA-alelnök vezetésével az elmúlt években együttműködést alakított ki a térség sportági szövetségeivel annak érdekében, hogy a közös érdekek és feladatok mentén közös stratégia alakuljon ki.

Hirdetés

Minden idők legnagyobb eseményére készül a nemzetközi labdarúgás, hiszen a 2026-os világbajnokságon már 48 csapat részvételét tervezi a FIFA.

dsc 0993
fotó: mlsz.hu

Elsőként az USA, Kanada és Mexikó által közösen pályázott esemény, a United Bid szereplői ismertették elképzeléseiket, melyek szerint a 23 lehetséges helyszínből majd 16 kerül be a végleges projektbe. A stadionok között találjuk az ikonikus mexikói Azteca Stadiont, amely már két vb-döntőnek is helyszíne volt, vagy a hatalmas, Los Angeles-i Rose Bowl, amely 1994-ben játszott főszerepet a nemzetközi futball életében. Ez lehet az első olyan vb, amelyet három ország rendez meg közösen.

Lengyelország, Liechtenstein, Svájc és Szlovákia futballvezetői jelenlétében megtartott keddi összejövetel célja az volt, hogy a társult országok vezetői megismerjék a 2026-os vb szervezésére kandidálók programját – írja az mlsz.hu.

Van annak bármi jelentősége a jövőre nézve , hogy mindezt Magyarországon jelentették be?

A nyolc év múlva esedékes eseményen már 48 csapat vehet majd részt, mintegy 1100 játékos bevonásával 80 mérkőzésre kerül sor. A rendezésre az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó közösen, valamint Marokkó pályázik.

dsc 1029
fotó: mlsz.hu

Elsőként az amerikaiak mutatták be programjukat, s mint azt jelezték, a 23 lehetséges helyszínből 16 kerül majd a végleges projektbe. A stadionok között ott van a mexikói Azték Stadion, amely már két vb-döntőnek is helyszíne volt, vagy a Los Angeleshez közeli Rose Bowl, amely 1994-ben játszott főszerepet a nemzetközi futballban. Ez lehet az első olyan vb, amelyet három ország rendez közösen.

A FIFA a moszkvai kongresszusán, a nyári világbajnokság előtt dönt a 2026-as esemény helyszínéről.

A második prezentációt az ötödik alkalommal pályázó észak-afrikai ország szövetsége tartotta, amelynek egyik nagykövete a korábbi német világklasszis futballista és magyar szövetségi kapitány, Lothar Matthäus. A felmérések alapján Marokkóban hatalmas a projekt támogatottsága. A szervezők “elérhető” világbajnokságot álmodnak, amely kedvező árakkal várná a szurkolókat, és az időzónának köszönhetően sokan, köztük az európaiak követhetnék élőben a mérkőzéseket televízión.

Csoroghatott Orbán nyála - Budapesten ismertették a 2026-os fovi vb terveit
fotó: mlsz.hu

A 12 rendező város mindegyike igen közel helyezkedik el egymáshoz, így az utazási idő rövid lenne a csapatok és a szurkolók számára is. Marokkó lehetne a második afrikai ország a Dél-afrikai Köztársaság után, amely világbajnokságnak adhat otthont.

(forrás: mti/mlsz.hu)

Will Smith is benne van – Ez a dal jön majd ki a könyökünkön a foci világbajnokság alatt!

Két év alatt 20 milliárd közpénz ment el határon túli focira

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.