Sorting by

×

Besza.. behu… ilyet még nempipáltál: focidiplomát lobogtat Erős Gábor a bebukott fideszes országgyűlési képviselőjelölt

Ahogy azt mi is megírtuk, nemrég diploma- és NAV-botrányba keveredett Erős Gábor esztergomi alpolgármester, a Völner Pál eddigi képviselői helyéért indítani szándékozott fideszes jelölt. Erős most néhány nap – gondoljuk- ökölbeszorított aggyal eltöltött gondolkodás után, előjött egy elképzelhetetlenül ostoba, nevetséges és cinikus magyarázattal.

“Több mint bűn, hiba”

  1. A NAV időről időre közzéteszi azon vállalkozásoknak a listáját, amelyekről kiderült, hogy nem jelentették be alkalmazottjuk munkaviszonyát, azaz feketén foglalkoztattak. Erre a listára került fel 2018 végén Erős Gábor, Esztergom alpolgármestere, aki, ahogy többször is megírtuk a Fidesz jelöltje az áprilisi országgyűlési választásokon, ahol Völner Pál helyett indul.
  2. Erős a 2014-es választások előtti bemutatkozásában még azt írta magáról, hogy ő egy, a „szakterületén diplomát szerző szakember” Azóta a diplomára utaló kitétel már eltűnt az életrajzából, amelyben most csak annyi szerepel, hogy vendéglátó-üzletvezető végzettséget szerzett játékvezetői és fitneszszakedzői képesítései mellé.

Ennyi, eddig.

Erős Gábor elképesztően  izzadtságszagú magyarázkodása

“Választási kampány van. Az ellenzék számára létérdek, hogy botrányokat kreáljanak még ott is, ahol semmiféle botrány nincsen. Nincs ez másképp az én körzetemben sem. Itt és most szeretnék reagálni ezekre.
1. A diploma “ügy”. “Szakterületemből diplomáztam” – írtam 2014-es bemutatkozásomban. A labdarúgó játékvezetői minősítést az MLSZ Felnőttképzési Intézete diploma kiállításával igazolja. A labdarúgó játékvezetői diplomám sorszáma: 473, melyet Kecskeméten bocsátottak ki 2006. július 13-án. Soha, sehol nem állítottam magamról, hogy a diplomámat egyetemi/főiskolai képzés keretein belül szereztem.
2. Be nem jelentett alkalmazott “ügye”. 2018 őszén a könyvelő mulasztásából vállalkozásom egy munkavállalója késve lett bejelentve. A könyvelő a felelősségét elismerte, a kirótt bírságot a biztosítója rendezte.
Ezek a tények. Az ellenem felhozott ügyekből is látszik: az ellenzéknek nincs valódi programja. Ezért a jövőben ezekkel az ügyekkel nem kívánok foglalkozni. A választókerületben sok a feladat. Javaslom a politikai ellenfeleimnek is, hogy az esztergomi és a környékbeli emberekért dolgozzanak, ne álhirgyártásra pazarolják idejüket. A magam részéről az ügyeket lezártnak tekintem.”

Ejnye alpolgármester úr,  tényleg annyire lenézi a választóit, hogy egy ilyen a “rock & roll diplomához nem jár díszkeret” típusú magyarázkodásfélével próbálja etetni őket? Arra pedig, hogy a maga részéről az ügyet lezártnak tekinti, csak azt tudjuk ismételgetni, amit egy ócska akciófimlben hallottunk:

“A háborúnak akkor van vége, ha mind a két fél azt mondja”.

 

Erős Gábor

 

átver

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.