Focimeccsre haveri, operabemutatóra honvédségi géppel repül Orbán?

Nem kizárt, hogy a miniszterelnök a Magyar Honvédség egyik Airbus A319-es gépével ment Milánóba, hogy a világhírű Scalában megtekintse Kurtág György Fin de partie című operájának ősbemutatóját. Az Átlátszó tényfeltáró portál blogja legalábbis azt írja,  bár hivatalosan nem közölték, mivel tette meg az utat, „csütörtökön pont Milánóba ment a Magyar Honvédség egyik repülőgépe is, és csak pénteken tért onnan haza.”

Minden egyezik

A lap úgy tudja: „a 605-ös lajstromjelet viselő honvédségi Airbus A319-es repülő november 15-én délben a kecskeméti katonai repülőtérről felment Budapestre, majd onnan délután fél négykor elindult Milánóba. Egy órával később landolt az olasz városban, és ott töltötte az egész éjszakát. Csak november 16-án délelőtt fél tíz után indult vissza a repülő Budapestre, tizenegy előtt nem sokkal landolt, majd pár perc múlva indult is vissza Kecskemétre, a katonai repülőtérre.”

Simicskó még mást ígért

Az Átlátszó blogja emlékeztet, hogy a két, honvédségi csapatszállítónak vett használt Airbus februári bemutatóján Simicskó István akkori honvédelmi miniszter hangsúlyozta: „Ezek a gépek nem kormánygépek. A Magyar Honvédség hadrendjébe kerültek, és a Magyar Honvédség fogja használni őket.”

Orbán Viktor már többször használta hivatalos utazásai alkalmával a 605-ös lajstromjelű honvédségi repülőt. Nyáron ezzel a géppel utazott Izraelbe, Montenegróba, szeptemberben pedig Moszkvába és Salzburgba is – írja az Átlátszó blogja.

(Forrás: HVG)

Kapcsolódó

Orbán megszólalt! Eddig is, ezután is ingyen repül, ha megpukkadunk is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük