Föl kellene jelenteni az “ismeretlen tetteseket” foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés miatt…

Ha valakinek nem világos: a foci EB-ről beszélek, a teltházasnak szánt budapesti mérkőzésekről. Több mint 40 évig voltam fociőrült, bár egyre csökkenő lelkesedéssel. De hát “az én időmben” még volt magyar foci, legalábbis sokáig. Most mi van: veszélyeztetés?

Ma Kubatov van meg a verőlegényei. Deutsch Tamás van meg hasonlók – szinte mindenütt

Magyar játékosok viszont egyre kevesebben, legalábbis az “első osztályban”. Bár ez végül is nem olyan nagy baj – máshol is hasonló a helyzet. Amióta élek, Magyarországon mindig politikai kérdés volt a sport, különösen a foci. De olyan mélyre tán nem süllyedt, mint manapság, amikor fideszes komisszárok és Döbrögik uralják. S a közönség is olyan volt, amilyen. Szinte minden klub körül szerveződött szélsőjobboldali banda, a legnagyobb létszámú éppen az FTC körül, amely csapatnak szurkoltam, s amelytől  teljesen máig nem tudok megszabadulni. 

De mert volt valami foci, hát nem feltétlenül zsidózásban, cigányozásban, buzizásban, trianonozásban, erdélyezésben, szarromániázásban, felvidékezésben, szarszlovákiázásban merült ki a drukkolás – még a kedvencek veresége esetén sem.

A foci EB-n, ha csak ki nem teszik a csapatból, lehet majd buzi gulácsizás is

Ha nekem szurkolnának, leszaladnék a pályáról… Na, szóval utálom az egészet, az Európát, a világot rémisztő magyar “szurkolói” hordákkal együtt. Ez eddig magánügy, nem is szóltam volna róla. De van tovább is.

A hírek szerint egyedül “Magyarország” vállalt teltházas meccseket a közelgő EB-n. Mondván, addigra be lesz oltva x millió ember.

És tegyük föl, hogy a kínai vakcina is hatásos, bármit hazudnak róla némely sorosista, Brüsszel párti kínai szakemberek – tehát az eddig beoltottakat nem kell majd mocskos nyugati vakcinával újraoltani…  Annyi azonban bizonyosnak látszik, hogy a magyar lakosság jelentősnek mondható része nem lesz beoltva. Tekintettel arra, hogy az orvosok szerint a beoltottak simán megfertőzhetnek másokat, az EB megrendezése komoly kockázattal jár, önmagában is. A teltházas megrendezés pedig e kockázatot az értelmetlenségig, a vállalhatatlanságig fokozza.

Állítólag a kormány azzal számol, hogy az EB-ig hétmillió embert fognak beoltani

Nem tudom, ezt mire alapozzák: tán kötelezővé akarják tenni, vagy megfogadják a Momentum tanácsát, és 100.000 forintot adnak minden, még nem regisztrált, nem oltakozott embernek..?

Vegyük ehhez hozzá, hogy a magyar oltásigazolvány semmit sem igazol. Persze, az EB-ig akár ki is lehet cserélni őket, a haverok megcsinálnák, pénz meg nem számít… A környező országokban még legalább 2-3 hónapig tartó járvánnyal számolnak. A vírusnak a határok nem jelentenek akadályt.

Ha a fentieket mérlegre teszem, azt gondolom, hogy az illetékesek ellen a hatóságoknak hivatalból kellene eljárniuk.

De persze ez teljesen reménytelen. Én följelenteném az ismeretlen tetteseketfoglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetésért -, de nincs ilyesmiben gyakorlatom, s gyanítom, nem is vennének komolyan… De országgyűlési képviselőknek biztosan válaszolnának valamit, amin legalább el lehet gondolkodni…

Nem..?

Kapcsolódó

 

veszélyeztetés

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Föl kellene jelenteni az “ismeretlen tetteseket” foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés miatt…

  • 2021.04.12 - 12:29
    Közvetlen hivatkozás

    Orbániában nem lehet jelentgetés, Viktor császárnak mindig igaza van, egy elmebeteg fociőrült akinek a nép élete egy fabatkát sem éd, de a foci mindenek felett, és ki itélné el ezt a beteg bandát aki kormánynak nevezi magát .. talán Polt a ravasz róka aki pénzért az Anyját eladná, ez az egész egy rossz játék amiben a nép képviseli a sakktáblán a parasztokat, akiket fel lehet áldozni…

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük