Indjul az EB-őrület a közlekedésben is, így próbál úrrá lenni a helyzeten a BKK

Kedd este 18 órától kerül sor a magyar válogatott első, Portugália elleni csoportmérkőzését a budapesti társrendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon. A BKK járatsűrítésekkel készül, egyúttal arra kéri a szurkolókat, hogy közösségi közlekedéssel, illetve gyalog közelítsék meg a Puskás Arénát és a városligeti Szurkolói Zónát.

Ha nincs épeszű magyarázat, jön az agyament magyarázkodás – megszólalt a foci EB botrány-kommentátora: Bognár György

A hogy arról mi is beszámoltunk „Médiatörténeti mélypont: egy ember élő egyenesben haldoklott, a “szakértő” pedig a meccs folytatásáért lamentált és nem zavarták ki a stúdióból” című írásunkban, Bognár György a Paksi FC főnöke mint szakkommentátor  emberhez méltatlanul viselkedett, miközben a Dánia-Finnország eb meccsen a pályán egy emberi életért küzdöttek.

Föl kellene jelenteni az „ismeretlen tetteseket” foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés miatt…

Ha valakinek nem világos: a foci EB-ről beszélek, a teltházasnak szánt budapesti mérkőzésekről. Több mint 40 évig voltam fociőrült, bár egyre csökkenő lelkesedéssel. De hát „az én időmben” még volt magyar foci, legalábbis sokáig. Most mi van: veszélyeztetés?

Orbán hagyja elúszni a foci EB-rendezést, vagy Covid-csúcs idején nézők előtt játszatja a meccseket? Ki melyikre fogadna?

Nagy lehet a dilemma Orbán miniszterelnök fejében, – vagy mégsem?- hiszen arról kell döntenie, hogy az olyannyira áhított és már a markában érzett lehetőséget baltázza el, hogy regnálása alatt lehet -ha többedmagával is-  Magyarország foci EB-meccsek helyszíne, vagy a Covid járvány dandárján felelős államférfinak álcázza magát és lemond a tisztességről.