BlogbazárGyorshír

Gábor György: A vetemedő – a diktátor-effektus legyűrte őt …..

Orbán már terminátor és elárulja, miként lehet Ön is az - Nyugodjon meg, nem edzéstervre gondol!

Orbán mérhetetlenül tehetségtelen, ámde rettentő értéket képvisel. Bárki állítsa ennek ellenkezőjét, kínosan tehetségtelen alak: ha hagyja, hogy beolvassák azt az öt pontot, már rég túl lenne a nehezén.

S megkockáztatom:

ha tényleg tehetséges lenne, akár még pozitívan is kijöhetett volna az egészből. Csakhogy a jellegzetes és hamisítatlan diktátor-effektus legyűrte őt (is), s az eszement, megszállott zsarnoki dölyf triumfált. Ez lesz a veszte, mint megannyi kollégájának.

A görögök ezt hübrisznek hívták, amelyről metszően pontos leírásokat kaphatunk – egyebek mellett – Homérosznál, Hésziodosznál, Aiszkhülosznál („mértéktelen ne szőjön az ember terveket. / A gőg, virágozván, csapás-kalászt terem, / s arat belőle keserű sirámokat.” – Perzsák) vagy Szophoklésznél. Ám Orbán megveti a kultúrát, lenézi és értéktelennek tartja azt, így honnan is lenne tisztában a hübrisszel és annak pusztító erejével.

Ugyanakkor rettentő értéket képvisel,

mert élő tanúja mindannak, amit róla állítanak, amiről például a Sargentini-jelentés is beszámolt, élő tanúja saját piszkos hazudozásainak, például annak, amit a Sargentini-jelentés vitájában – nagy derültség közepette – hatalmas mellénnyel maga mondott: mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Hát most vetemedtek.

A Debrecen Városi Televízió sem engedte be a helyi képviselőket

Amíg ellenzéki képviselőket vertek az MTVA székházban, addig Orbán meccsen, Kósa Bécsben múlatta az időt

“Öt mondattól féltek” skandálja a rendőrökkel farkasszemet néző tömeg – élő!

About Author

Szólj hozzá!