Megnyílik a bőségszaru a keresztény zenét játszó fiataloknak. Fekete Péter, a DÚR – Dicsőség az Úrnak, avagy Dalolj az Úrnak elnevezésű katolikus gitáros énekeskönyvet bemutató gitáros ifjúsági szentmise liturgiáját követően fontos ígéretet tett.

Kérj és adatik!

Az egykori bűvész, ma kormányfi  úgy fogalmazott, a kölcsönkért, lehangolódott gitárok kora lejárt: a fiatalok az idén az egyházi vezetőkön keresztül, jövőre pedig nyilvános pályázatokon igényelhetnek támogatást hangszereik cseréihez.

- Hirdetés -

Az államtitkár hangsúlyozta, aki egy tárgyból, hangszerből hangot tud előcsalogatni, az életre kelti azt, és kulcsot talál más emberek lelkéhez.

A kormány duó másik tagja Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, nagy öröm számára, hogy mostanra a gitáros misék, énekek is bekerültek a gregoriánok, népénekek mellé, és azokat a Kárpát-medencében mindenhol nagy szeretettel éneklik. Megjegyezte továbbá, a kabinet az elmúlt években sok támogatást biztosított a templomi orgonák felújításához, most pedig más hangszerek beszerzését is segíti.

A gitáros énekeskönyvet bemutató szentmisét Monostori László esperes, plébániai kormányzó celebrálta és azon Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke és Pataky Albert, a Magyar Pünkösdi Egyház elnöke is részt vett katolikus, református, baptista és pünkösdi keresztény fiatalok mellett.

Kicsire nem adunk…, dehogynem!

Íme egy újabb bizonyíték arra, hogy a kormánynak szinte bármire van pénze, hiszen adunk neki, amire csak akarja. A súlyos gondok az élet azon területein jelentkeznek tehát, amelyiket nem akarják támogatni.

A fentebb bejelentett hangszercsere költsége sokkal inkább jelzésértékű, mint nagyon drága. Persze egy országban, aminek például az egészségügye úgy lerobbant, hogy arról már a New York Times, világ egyik legnagyobb lapja is cikkez ír, valószínűleg minden fillért meg kellene fogni, el kellene venni a presztízs-beruházásoktól és költésektől.

Mindörökké, Ámen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét