Gitárt minden keresztény fiatalnak!- Yeeeeeeeeee!!!!!!!!!

Megnyílik a bőségszaru a keresztény zenét játszó fiataloknak. Fekete Péter, a DÚR – Dicsőség az Úrnak, avagy Dalolj az Úrnak elnevezésű katolikus gitáros énekeskönyvet bemutató gitáros ifjúsági szentmise liturgiáját követően fontos ígéretet tett.

Kérj és adatik!

Az egykori bűvész, ma kormányfi  úgy fogalmazott, a kölcsönkért, lehangolódott gitárok kora lejárt: a fiatalok az idén az egyházi vezetőkön keresztül, jövőre pedig nyilvános pályázatokon igényelhetnek támogatást hangszereik cseréihez.

Az államtitkár hangsúlyozta, aki egy tárgyból, hangszerből hangot tud előcsalogatni, az életre kelti azt, és kulcsot talál más emberek lelkéhez.

A kormány duó másik tagja Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, nagy öröm számára, hogy mostanra a gitáros misék, énekek is bekerültek a gregoriánok, népénekek mellé, és azokat a Kárpát-medencében mindenhol nagy szeretettel éneklik. Megjegyezte továbbá, a kabinet az elmúlt években sok támogatást biztosított a templomi orgonák felújításához, most pedig más hangszerek beszerzését is segíti.

A gitáros énekeskönyvet bemutató szentmisét Monostori László esperes, plébániai kormányzó celebrálta és azon Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke és Pataky Albert, a Magyar Pünkösdi Egyház elnöke is részt vett katolikus, református, baptista és pünkösdi keresztény fiatalok mellett.

Kicsire nem adunk…, dehogynem!

Íme egy újabb bizonyíték arra, hogy a kormánynak szinte bármire van pénze, hiszen adunk neki, amire csak akarja. A súlyos gondok az élet azon területein jelentkeznek tehát, amelyiket nem akarják támogatni.

A fentebb bejelentett hangszercsere költsége sokkal inkább jelzésértékű, mint nagyon drága. Persze egy országban, aminek például az egészségügye úgy lerobbant, hogy arról már a New York Times, világ egyik legnagyobb lapja is cikkez ír, valószínűleg minden fillért meg kellene fogni, el kellene venni a presztízs-beruházásoktól és költésektől.

Mindörökké, Ámen!

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük