Lendvai Ildikó újabb esete a fejen talált szöggel

Ma nélkülöznünk kell Lendvai Ildikó szokásos heti véleménycikkét, de azért nem szeretnénk, ha akár egyetlen szombaton is a politikus-közíró elmés gondolatai nélkül maradnának olvasóink, ezért a közösségi oldaláról idézünk. 

Várok, csak várok

A győri megyéspüspök tiszteletre méltó bátorsággal szokott véleményt mondani köz- és magánéleti kérdésekről. Két éve augusztus 20-i szentbeszédében még a kormányt is megbírálta, mert nőtt a lombikbébi program támogatása:

“Egy fondorlatosan megfogalmazott, a jó szándék köntösébe bújtatott törvény által, amely figyelmen kívül hagyja a krisztusi értékrendet, észrevétlenül is belopódzik a keresztény értékekre építkező társadalom önfeladásának mételye.”

Nyilatkozataiban egyértelművé tette, hogy

“a lombikbébi program minden formája bűn”.

Nekem úgy tűnik,

Győrben most a lombikbébiknél súlyosabb ügy hagyta figyelmen kívül a krisztusi értékrendet, és lopódzott be a keresztény értékekre építkező társadalomba. Vártam a püspök úr véleményét. Azt értettem, hogy a választás előtt nem akar szólni, nem akar beavatkozni a politikába. De azóta telnek a napok, és én várok, csak várok.

Talán azért nem szól, mert a mostani győri eset, szemben a lombikbébik ügyével, nem “fondorlatos”, és nincs “a jó szándék köntösébe bújtatva”. Ha jól emlékszem, adott helyzetben a győri polgármester egyáltalán semmilyen köntösbe nem volt bújtatva.

Egy hozzászólás itt: “Lendvai Ildikó újabb esete a fejen talált szöggel

  • 2019.10.19 - 10:38
    Közvetlen hivatkozás

    Az aranykezű Viktor, Elbaszi,de nagyon.Amihez csak hozzáfér. Kipcsákok,előre,Felcsútra!!!!.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük