Gulyás facebook-oldalából kiderült: valami orbitális nagy lopás folyik itt, teljesen nyilvánosan! - véli Hadházy képviselő - Városi Kurír

Sorting by

×

Gulyás facebook-oldalából kiderült: valami orbitális nagy lopás folyik itt, teljesen nyilvánosan! – véli Hadházy képviselő

Ahogy arról beszámoltunk, Gulyás Gergely csütörtöki Kormányinfójában beígérte, hogy 24 órán belül közzéteszik az orosz és a kínai vakcinabeszerzés szerződését és mintha úriember lenne, be is tartotta a szavát. A hivatalos iratot közösségi oldalára (!) töltötte fel. Aki belenézett, érdekes dolgokra bukkanhatott. Hadházy Ákos végig böngészte és kérdez….

Hirdetés

Ezt legalább már tudjuk(?)!

A száraz tényszámok:

  • Sinopharm            – 11700 forint
  • Moderna                – 9200 forint
  • Pfizer/BioNTech  – 4100 forint
  • Szputnyik V           – 1800 forint
  • AstraZeneca          – 1500 forint

per adag.

“A kormány tényleg teljesen hülyének néz mindenkit

Gulyás miniszter nyilvánosságra hozta (ez is újdonság: a saját Facebook-oldalán) az orosz és a kínai vakcinák beszerzéséről szóló szerződést. Ebből azonnal kiderül, hogy valami orbitális nagy lopás folyik itt, teljesen nyilvánosan!

Az orosz vakcinát meg tudta venni közvetlenül az állam 20 dollárért a két adagot, közvetlenül egy moszkvai cégtől

A kínai vakcinánál viszont egy MAGYAR KÖZVETÍTŐCÉGEN KERESZTÜL vásárolta, 60 euróért.

A kínai vakcina tehát legalább kétszer annyiba kerül, mint az EU által lekötött, drágább fajta oltóanyagok (Pfizer vagy Moderna), de lehet, hogy valójában háromszorosnál is nagyobb a túlárazás.

A közvetítőcég 150 millió eurót kap a kínai vakcinaszállítmányért (30 százalékát előre ki is fizették), vagyis mintegy 53 milliárd forintot! Ha csak kétszeres a túlárazás, máris keletkezett 26 milliárd forint tiszta haszon!”

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.