Győrből kitiltották az újságírót, mert korábban kritizálta az edzőt

A Győri Audi ETO KC érdekes indokkal utasította el Jocha Károly MOB nívódíjas sportújságíró akkreditációs kérelmét. A hétfő esti mérkőzés után Jocha Károly saját oldalán hozta nyilvánosságra, hogy erre a találkozóra elutasították akkreditációs kérelmét.

“Akkreditációs kérésemet ugyanis a „megnövekedett érdeklődésre való tekintettel” utasították el. Ám dr. Bartha Csaba klubelnök úrral volt telefonbeszélgetésem során kiderült, hogy azért tartanak távol a győri arénától, mert egy korábbi cikkemben „botrányosan” kritizálni merészeltem Ambros Martin edzőt.

Bartha elnök úr szó szerint a következőket is mondta: „aki vendégségbe jön hozzánk, az ilyesmit nem tehet meg. Az nézze meg a meccset a tévén.”

Magyarul: aki Győrbe megy, az csak dicsérhet.

“Szerintem az újságírók nem feltétlenül vendégségbe mennek bárhová – így Győrbe is -, hanem dolgozni. Egyébként pedig akkori véleményemet most is fenntartom, hiszen nem érthetek egyet azzal, hogy a világ alighanem legjobb női klubcsapatának busásan megfizetett mestere egy másik országban haknizzon, párhuzamosan a román válogatott kapitánya is legyen. S hogy nem csak Ambros Martin kettős állásával nem értek egyet, azt azzal is bizonyítom, hogy a Telekom Veszprém gárdáját irányító Ljubomir Vranjessel kapcsolatosan is többször megírtam: nála sem fogadom el, hogy a veszprémiek mellett a magyar férfiválogatottat is ő irányítsa.

Ez a két munka ugyanis egyszerűen összeegyeztethetetlen, feltéve, hogy az illetők mindkét fronton valóban komoly munkát akarnak végezni. Sem Ambros, sem Vranjes nem látja sem itt, sem ott a bajnoki mérkőzéseket, a fiatal tehetségek felkutatásáról ne is beszéljünk, hiszen ahhoz utánpótlás vonalon is képben kellene lenniük. És még számos, olyan dolguk adódhatna főállású kapitányként, amire a klubbeli kötelezettségeik mellett fizikailag egyszerűen képtelenek.

Mivel a hivatalos vonalnak ellene merészeltem mondani, ezért jól megbüntettek. Szerintem viszont az újságírás nem egyenlő a feltétlen nélküli bólogatással. A szabad véleményformálás lehetőségét hatalmi szóval megvonni bárkitől, ez nem valami sportszerű dolog. Sajnos Magyarországon több helyen is ez a gyakorlat nyert teret.” adta közre továbbra is szabad véleményét Jocha Károly.

Görbicz Anita tíz gólt szerzett a románok ellen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük