Győrfi Pál már nem a mentők „arca”? – A szóvivő megosztó posztot osztott

Teljes körű kivizsgáláson esett át a mentők szóvivője. Erről ő maga számolt be közösségi oldalán. Valószínűleg mindent rendben találtak, mert Györfi Pál széles mosollyal az arcán pózol a képen. A kommentelőknek viszont nem volt kedvük mosolyogni, amikor alaposabban szemügyre vették a sztár kommunikátor bejegyzését.

„Amikor jól vagy, és egészségesnek érzed magad, akkor menj szűrővizsgálatra! Ha esetleg találnak valamit, még időben leszel. Ha akkor kapsz észbe, amikor már tünetek vannak, sajnos késő lehet.”

– figyelmeztetett az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője a TV2 Mokka című műsorában a minap.

Győrfi Pál szerint

azért kell elmenni a vizsgálatokra, hogy időben kiderüljön, és gyógyítható legyen az esetleges elváltozás

A szóvivő emlékeztetett rá: hazánkban 2016-ban majdnem 33 ezren haltak meg daganatos megbetegedések miatt. Ez a szám nagyon magasnak számít.

A szóvivő igazi élharcosa az egészségmegőrzésnek. Több alkalommal is hangoztatta a szűrések fontosságát. A rák világnapjára egy videóval is készült:

„Nagyon sokszor hallom azt a mondatot, hogy: nem megyek szűrővizsgálatra, nem megyek orvoshoz, ott úgyis mindig találnak valamit. Hát bizony ez a lényeg, ha találnak valamit, még időben találják meg, amikor lehet segíteni. Mindenkinek csak azt tanácsolhatom, menjen el szűrővizsgálatra!”

– mondja a videóban az OMSZ „arca”.

És Győrfi Pál nemcsak beszél, cselekszik is.

Már, ami a saját egészségmegőrzését illeti. Nemrégiben egy teljes testet feltérképező MR vizsgálaton esett át. Erről ő maga számolt be közösségi oldalán. A szóvivőnél vélhetően mindent rendben találtak, ezt bizonyítja a széles mosoly, amellyel elégedetten pózol a képen.

Sokan megszívlelnék a tanácsát és követnék is Győrfi Pál példáját, ám nem tehetik. A szóvivő bejegyzésében szereplő magánszolgáltatónál ugyanis csaknem 120 ezer forintba kerül az említett vizsgálat.

Azoknak, akik tb-alapon akarnának – még egészségesen – szűrővizsgálatra menni, bizony jókora türelemre van szükségük.

A nem sürgősségi diagnosztikai vizsgálatokra ugyanis akár hónapokat is várni kell, ráadásul a mentők „arca” által igénybe vett teljes testre kiterjedő MR-t a közkórházakban nem végeznek, legalábbis nem találni erről információt.

A főmentőstől amúgy nem áll távol a píár.

Nemrégiben egy balatoni szállodáról áradozott az OMSZ kommunikációs vezetője.

A mediavalogatott.hu oldalon így fogalmazott: „Kitűnőre vizsgázott…, mind szolgáltatásban, mind gasztronómiában, mind biztonságban – mosolyog – annak ellenére, hogy családbarát a szálloda, végig úgy éreztem, hogy ide egyszer el kell jönnünk kettesben a feleségemmel is egy kis kikapcsolódásra és ráadásul nem csak nyáron, hanem akár még most tavasszal vagy az őszi szezonban is.”

Mindezek alapján adódik a kérdés: voltaképpen mely szervezetet, avagy céget is képvisel az ország legismertebb mentőse?

 

Kapcsolódó

Összeomlott a fővárosi betegszállítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük