Gyorsreagálású avató akciócsoport

Geszti Péter a Rapülökben még azt énekelt, hogy “Lemehetsz hídba, de nincs, aki felavat, Híd sem vagy, szedd össze magadat!”, de ma már jönnek a gyorsreagálású avatók.

Ezt a tételt már többszörösen meghaladta az élet

A NER tizedik évében, mint ahogyan a francia forradalmi naptár szerint, ahol a királyság eltörlésének napja (1792. szeptember 22.) volt a kezdőpont, nálunk az Országgyűlésben 2010. június 14-én elfogadott Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat jelenti az origót. (Nem azt! Rossz vagy!)

A rendelet szerint a köztársasági év annak a napnak éjfélével kezdődött, amelyre a valós őszi napéjegyenlőség esett a Párizsi Obszervatóriumnál.

A köztársasági naptár római számokkal jelzett évei az őszi napéjegyenlőség idején kezdődtek, 12 harmincnapos hónapból álltak (360 nap).

A fennmaradó 5 pótnapot sans-culottides néven egy-egy erénynek szentelt ünnepként az év végére tették, hogy az évet a napéjegyenlőséghez igazítsák.

Szökőévben az év végére helyezett 6. pótnap a forradalom ünnepe lett

A Köztársasági Naptár a Szüret havával (Vendémiaire ) kezdődött és a Gyümölcs havával (Fructidor) ért véget. Július volt a Hőség hava (Thermidor).

A francia forradalmi naptár mindössze tizennégy évig volt használatban

I. Napóleon 1806. január 1-jei hatállyal visszaállította a Gergely-naptár szerinti időszámítást.

Mi már örülnénk annak, ha 14 év alatt letudnánk a NER-t, de fájó akkor még négy évig nyöghetjük Orbán rendszerét…

Elkalandoztunk, térjünk vissza az avató akció csoporthoz, hiszen, ha ismét ennyi mindent kell átadni, felavatni, megszentelni, akkor már igazán dukálna az országnak egy NER-kompatibilis a feladatra kiképzett akciócsoport.

Lassan létrehoznak egy avató akció csoportot

Egy gyors reagálásút, mint a quantico-i profilalkotó csoportot (Criminal Minds/Gyilkos elmék). A hangárban felszállásra készen áll a nemzetiszínű Cessna.

Ollók, párnák bekészítve.

Felpattintható nyakkendők a nemzeti protokoll szerint elfogadott színekben választhatóak.

A négy évszaknak megfelelő átadási, avató ruhakollekció glédában áll a gyorsreagálású gardróbban.

Előre megírt sablon beszédek útavatáshoz, bölcsőde, óvoda átadáshoz az iPaden bekészítve.

Fontos, hogy rendelkezésre álljon egy nemzeti idézetgyűjtemény (just in case), természetesen Máraival, Wass Alberttel, II. János Pál pápával, Szabó Dezsővel. Warning: tiltólistán Ady és József Attila.

A gyorsreagálású csoport a riasztás után másfél-két órával az ország bármely pontján bevethető. Nincs meglepetés, váratlan körülmény, az avató csoport mindig tiszta munkát végez.

Jelszavuk: “Mi mindent átvágunk!”

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük