Kerítésen innenGyorshír

Ha Matolcsy, akkor zsíros megbízás – 207,5 milliós közbeszerzés a gyereknek

egyetem

A dolog ott kezdődött, hogy előrelátón Matolcsy Ádám – a trónörökös – megvette (?) a Várszegi Gábor érdekeltségébe tartozó Fotextől a Balaton Bútor Kft-t. Nem lévén elég tőkéje, (?) – meg aztán a köz pénze mégis kisebb rizikó – a szükséges hitelt apja unokatestvérének, Szemerey Tamásnak a tulajdonába tartozó Növekedési Hitelbank folyósította.

Jöhet a közbeszerzés!

Mit ad Isten, a Testnevelési Egyetem sürgősen bútort kell vásároljon, hiszen nyakukon a tanévkezdés. Az intézmény a kormánytól 40 milliárd forintot kapott fejlesztésre, ebből költenek most el 207,5 milliót pont a Matolcsy Ádám érdekeltségébe tartozó Balaton Bútor Kft.-nél.

Az uniós közbeszerzési értesítőben publikált dokumentum szerint a Testnevelési Egyetem gyorsított eljárásban zavarta le a tendert, amelyen új campusára egyebek mellett 369 íróasztalt, 569 tantermi asztalt, 318 görgős és 2632 rakásolható széket, valamint 432 szekrényt vásároltak.

430 milliós luxusvillába költözött Matolcsy és családja

A gyorsított eljárást azért kérte az intézmény,

mert – ezek szerint – meglepetésként érte, hogy a tanévet szeptember 3-án meg kell nyitni, az oktatás megkezdéséhez pedig szükség lesz a bútorokra is.

Az eljárásra – írja a K-Monitor, amely kiszúrta a hirdetményt – tizenkét ajánlat érkezett, amelyből négy volt érvényes. Közülük a Balaton Bútor Kft. lett a nyertes.

A cég honlapján nem érhetők el árak és a katalógus is átdolgozás alatt van, így nem egyértelmű, reális-e listaáron a beszerzés. Az azonban feltűnő, hogy a tendernyertes cégtől az áron és jótálláson túl nem kértek gazdasági-pénzügyi garanciákat, a tendert pedig gyorsított eljárásban folytatták le. Meglepő még, hogy 8 ajánlatot is érvénytelennek minősítettek.

A TF

Az intézmény kezdeti fő célja a testnevelőtanár képzés volt, ami későbbiekben edzőképzéssel bővült. Később a testnevelés és a sport világa erőteljes fejlődésének következtében új tanszékek alakultak, új tantárgyak kerültek be a képzési programba, és egyre nagyobb hangsúly helyeződött a tudományos kutatómunkára.

Napjainkban az alábbi küldetést tűzte ki céljául:

  • a testkultúra társadalmilag jelentős területeinek magas szintű művelése,
  • az ezen alapuló és a társadalom igényeinek megfelelő, tudományos ismereteken nyugvó szakemberképzés; valamint
  • a nemzet érdekeivel összhangban hozzájárulás a népegészségügy aktuális problémáinak megoldásához.

200 méteren belül csaknem 600 milliós Matolcsy-vagyon

Jól tud alkudni Matolcsy fia

About Author

Comment here