A hiedelemmel ellentétben egy mindenórás kispapa élete sem fenékig tejfel. Neki kell az összekészített pakkot vinnie, asszonyát nyugtatgatnia, de a tréfát félretéve életbevágóan nagy szükség lehet a lélekjelenlétére is.

A dugó nagy úr!

Ha beindul a szülés, nem lehet cicózni, menni kell! Erre a fontos, életbevágó tényre egyetlen dolog tesz magasról, és ez a közlekedési dugó. Egy kispapának ilyenkor is állni kell a sarat és tenni, amit a dugók istene rárótt.

Az Országos mentőszolgálat közösségi oldalán számolt be a hétköznapi hősről, aki garantáltan nem felejti el a szerdai napot:

“Hajnalban kezdődtek a fájások

annál a mindenórás martonvásári kismamánál, aki férjével indult kórházba a reggeli órákban. A zsúfolt forgalomban a sofőr ugyan mindent megtett gyorsabb haladásért, de a több tíz kilométeres út után, a kórháztól pár száz méterre a baba nem várt tovább.

A felkészült apuka azonnal félreállt

egy benzinkúton és értesítette a mentőket, miközben levezette gyermeke születését.

„Annak ellenére, hogy még hasonló helyzetben sem volt, felkészültségével és higgadtságával hatalmas segítséget nyújtott gyermeke világrajövetelében”

– mondta el a vonal másik felén ülő mentésirányító.

Budai bajtársaink pillanatok alatt helyszínre érkeztek és ellátták a gondosan takaróba burkolt, egészséges kisfiút és a kismamát. Végül stabil állapotban szállították őket kórházba a hős édesapa kíséretében. Gratulálunk az újszülöttnek boldog, egészséges életet kívánunk !”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét