Hogy kerül Habony Árpád és a hajléktalankórház egy mondatba? így....! - Városi Kurír

Sorting by

×

Hogy kerül Habony Árpád és a hajléktalankórház egy mondatba? így….!

Nem, nem az történt, hogy egyik napról a másikra elveszítette volna Habony, az egykori koronaőr mindenét és Habony-jellegét, még a regnáló kegyéből is kiesett. Akkor mégis miért említhetők együtt? Figyeljen!

Hirdetés

Ők szóltak….

Csütörtökön arról szólt a híradás, hogy május elsejéig ki kellene ürítenie a Fővárosi Önkormányzatnak a Szabolcs utcában működő hajléktalankórházat. A kormány irodaházat fog működtetni az épületben. Csereingatlant nem sikerült találni, ezért az egyedülálló intézmény egyszerűen megszűnhet. Az ingatlant birtokló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő felmondta a Fővárosi Önkormányzattal kötött bérleti szerződést tavaly nyáron, rögtön akkor, amikor a szerződésben foglaltak szerint felmondhatták azt, mert a határozatlan idejű szerződést nyolc évig nem lehetett felbontani. Maga a tény is kiverte a biztosítékot minden jóérzésű embernél.

A felmondásiidő alatt Karácsony Gergely többek között Mager Andrea minisztert – aki alá az MNV Zrt. tartozik – is megkereste, hogy rendezzék a kórház ügyét.

A főpolgármester nem zárkózott el a kórház elköltöztetésétől, de a kormány nem ajánlott a Szabolcs utcai helyett csereingatlant, és a főváros sem talált másik, kórháznak berendezhető épületet.

A 24.hu birtokába került levél szerint

„a Budapesti Módszertani Központ közreműködésével fenntartott, a Fűtött utca projekt megvalósítását szolgáló hajléktalankórház jelenlegi elhelyezését biztosító 3. számú épületet és a hozzá tartozó, a természetben kerítéssel lehatárolt ingatlanrészt is magában foglaló része kormányzati döntés eredményeképpen a közeljövőben központi költségvetési szerv elhelyezését fogja szolgálni”.

Habony Árpád hosszú árnyéka

A portál tovább kutakodott, kérdezősködött a Kormányzati Tájékoztatási Központnál, mondják már meg melyik „központi költségvetési szervre” utalt Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter. Válasz nem jött.

Viszont vasárnap délután a Magyar Nemzet portálján arról írtak, hogy

az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI) helyezhetik el a Szabolcs utcában.

A kormánylapban azt írják,

azért született meg ez a döntés, hogy az intézet a legmodernebb, XXI. századi körülmények között végezhesse feladatait”.

A zsákban bujkáló szög kidugja a fejét….

Az OGYÉI székhelye jelenleg a Zrínyi utcában működik, egy olyan épületben, amit három éve feltűnően olcsón, a becsült árnál milliárdokkal olcsóbban vettek meg az államtól egy MNV-árverésen.

Az árverés után derült ki, hogy Habony Árpád barátjának, Michael Gagelnek az üzlettársa volt a gyanús állami ingatlanárverés győztese.

A Zrínyi utca 3-at, azzal a feltétellel vették meg az árverésen 2017-ben, hogy a nyertes köteles volt ingyen bérbe adni az épületet az ott lévő állami szervnek, azaz az OGYÉI-nek határozatlan ideig.

A gyógyszerügynökség Szabolcs utcába költözése után tehát más célra is hasznosíthatóvá válik a Four Seasons szálloda hátsó falával határos épület

-vonta le a következtetést a portál. Nézze a térképen!

Ennyi  a legújabb habonyiáda.

Karácsony Gergely szerint….

“Kibújt a szög a zsákból: Habony Árpádhoz köthető befektetők érdekében szüntetné meg a kormány a Szabolcs utcai hajléktalan kórházat.
Kivételesen a saját lakájmédiája buktatta le a kormányt: a Magyar Nemzet ugyanis megírta, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek (OGYÉI) kell az az épület, amelyben ma a főváros hajléktalan kórháza működik.

Azt már nem tették hozzá, hogy az intézetnek azért kell kiköltöznie a Budapest belvárosában lévő székhelyéből, mert azt a kormány gyanúsan olcsón eladta egy Habony Áprádhoz köthető vevőnek.

A piacinál jóval alacsonyabb árat azzal indokolták, hogy a vevőnek ingyen bérbe kell adni az épületet az azt használó intézetnek. De ki adna egy forintot is egy olyan épületért, amit utána ingyen kell bérbe adnia? Hát az, akik tudja, hogy a bérlő hamarosan másik állami ingatlanba költözik. Hogy ott épp egy kórház működik, az őket nyilván nem érdekli.

Ennél aljasabb, ennél szemetebb dolgot elképzelni sem tudok

Hogy egy fideszes ingatlanmutyi miatt kelljen megszüntetni a fővárosi hajléktalan kórházat?! Hogy megint a kiváltságosok, a NER-oligarchák keressenek egy rakat pénzt a legszegényebb, legkiszolgáltatottabb, beteg emberek kárára?!

Hogy még a tomboló járvány sem elég indok arra, hogy egyszer az életben a Habony-félék milliárdjainál fontosabb legyen a közérdek?! Ezt már nem!

Minden erőnkkel megvédjük a hajléktalan kórházat, ezzel óvjuk a budapesti kórházak kapacitásait, védekezünk a járvány ellen. Erről beszélek ma a hajléktalan kórház heroikus munkát végző orvosaival és ápolóival.”

 

habony és a hajléktalankórház

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.