Hadházy Ákos: az új eljárási rend szerint már csak a legsúlyosabb esetekben tesztelnek?

Az NNK (volt ÁNTSZ) egy munkatársa beismerte: már csak a legsúlyosabb esetekben végzik el a koronavírus-tesztet. Ez az új eljárásrend – írta a mellékelt hangfelvételre hivatkozva közösségi oldalán a képviselő.

“Ezen a hangfelvételen nem az a legmegdöbbentőbb,

hogy egy állampolgárnak egy hete kell küzdenie a beteg édesanyja tesztjéért, hanem az, hogy kiderül belőle: a WHO egyértelmű ajánlása és nemzetközi példák ellenére a kormány gyakorlatilag lemondott arról, hogy nagy számú tesztekkel próbálja kiszűrni a fertőzötteket az egészségesektől.

Ezzel lemond a jelenleg rendelkezésre álló egyik legfontosabb, alapvető járványellenes intézkedésről.

Viszont a statisztikáink így látszólag sokkal szebbek lesznek – dicsekednek is már azzal, hogy bezzeg nálunk mennyivel jobb a helyzet.

Ez magyarázhatja azt is,

miért parancsolta meg a kormány a kórházaknak, hogy az országgyűlésről szóló törvényt megszegve ne adjanak felvilágosítást a betegek számáról. Ez csak annyit jelenthet, hogy a kormány a járvány megfékezésére már nem számít, de a valódi helyzet sikeres eltitkolására igen.

A hangfelvételt készítő hölgy egy hete próbálja elérni,

hogy édesanyjának koronavírus tesztet csináljanak.

A harmadik naptól a beszélgetéseket rögzítette. A mentőszolgálat – joggal – a háziorvosához irányította, de az két napon keresztül nem volt elérhető (más forrásból tudom, hogy a háziorvosok élete sem egyszerű, ők is hiába kérik a teszteket a betegeiknek). Ezután a háziorvosi ügyeletet kereste, de onnan az „ÁNTSZ-hez” (ami már nem létezik, NNK-nak hívják) irányították. Ott pedig egy amúgy nagyon empatikus hölgy felvilágosította, hogy

az új eljárási rend szerint már csak a legsúlyosabb esetekben tesztelnek.

A képre kattintva a legutolsó beszélgetés részletei hallhatók (a másik három felvétel is rendelkezésre áll, de a személyes adatok védelme érdekében egyelőre nem tesszük közzé).

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük