Hadházy: a miniszterelnöktől elvárható, hogy a legalapvetőbb összefüggéseivel tisztában legyen azon területnek, amiről meg mer szólalni!

 Amit ma a parlamentben a hazai koronavírus-tesztek alacsony számának „szakmai indoklása” címén mondott, az mélyen felháborító és egyben elkeserítő.

Függetlenül attól, hogy őt tájékoztatták-e félre,

vagy nem érdekli őt a tanácsadói véleménye, egy nálunk boldogabb országban ennek az embernek azonnal le kellene mondania. Nem csak az az elkeserítő, hogy ismét semmivel nem magyarázta meg, hogy miért végzünk olyan elkeserítően kevés tesztet (pedig tegnap az ország egyik vezető immunológus professzora hívta fel a figyelmet ennek iszonyatos veszélyére), hanem az az elképesztő ismerethiányra utaló blabla, az elképesztő tárgyi tévedések, amikkel a híveit etette.

Kettőt emelnék ki:

1) A miniszterelnök ANTITESTEK (az immunválasz eredményekét a szervezetben megjelenő fehérjék) kimutatásáról beszél.

A koronavírus esetében ilyen tesztet azonban SENKI NEM VÉGZETT, csak mostanában készültek el ugyanis ilyen, úgynevezett gyorstesztek.

Ehelyett a koronavírus tesztelésekor a VÍRUS RNS-ét (ÖRÖKÍTŐANYAGÁT) mutatja ki egy ún. PCR technikával.

Ehhez tehát elég, ha megtelepedik a vírus a garatban, NEM KELLENEK ELLENANYAGOK.

2) Azt mondja, hogy azért nem tesztelünk, mert lehetnek ún. fals negatív eredmények (nem sikerül kimutatni a vírust, pedig valójában fertőzött az illető). Ez igaz, de:
a) a PCR tesztek ÉRZÉKENYSÉGE NAGYON MAGAS. A fertőzéstől eltelt néhány nap után, akár a tünetek megjelenése előtt is kimutatható vele a fertőzés – igaz, akkor még valóban alacsonyabb az érzékenység –, előrehaladott esetben pedig akár 98% is lehet a szenzitivitás

b) a fals negatív tesztektől nem kell félni, hanem a helyén kell őket kezelni. Ez megfelelő kommunikációval kezelhető. A tesztek SPECIFICITÁSA viszont mindenképpen nagyon magas – azaz ha valaki pozitív eredményt ad, ő mindenképp hordozó. Onnantól kezdve ott meg lehet tenni a szükséges intézkedéseket, az esetleges negatív eseteknél pedig tovább kell figyelni – és újabb tesztet elvégezni, ha a gyanú erős.

LEMONDANI A POZITÍV TESZTEK ÁLTAL KISZŰRT ESETEK ELKÜLÖNÍTÉSÉRŐL A LEGNAGYOBB SZAKMAI BOLONDSÁG, ŐRÜLTSÉG LENNE. AKI ILYET ÁLLÍT, AZ VAGY BOLOND, VAGY GONOSZ.

El vagyok keseredve, hogy ilyen ember kezében vagyunk,

különösen, ha tudom: ez az ember szeret mindent maga eldönteni. Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk idős embertársainkra, legyünk nagyon higgadtak, de határozottak.

Ha ilyen vezetőnk van, ilyen van, mi legyünk nagyon felelősek, sokat javíthatunk a helyzeten!

Ha meg akarja hallgatni a miniszterelnök hazugságait (amely olyan tárgyi tévedéseket tartalmaz, mintha – mondjuk – egy buszvezető szerint a piros lámpa jelentene szabadot a vasúti átjárónál), itt megteheti:

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük